João en het mes (1972)

12 Geweld Angst Grof taalgebruik Discriminatie

João en het mes

12 Geweld Angst Grof taalgebruik Discriminatie
Drama 1972
Speelfilmdebuut van George Sluizer, opgenomen in Brazilië. Koeienherder en een ervaren jager João, een oudere man, vraagt Maria ten huwelijk. Het meisje lijkt volgzaam en bedeesd, maar blijft ze dat ook wanneer haar man voor lange tijd de gevreesde groene hel van het Amazonegebied intrekt om er fortuin te zoeken? Is er reden voor jaloezie wanneer João, terugkomend na jaren, haar in een ander stadje ontmoet met een kind waarvan ze zegt dat het niet van haar is maar dat niettemin erg veel op haar lijkt? Een vraag die zijn omgeving, zijn vrouw en ook het publiek gespannen houden tot aan een verbijsterende ontknoping.

Regisseur João en het mes

George Sluizer

Schrijvers João en het mes

Onbekend

Cast João en het mes

Onbekend

Filmagenda van João en het mes

João en het mes

Wil jij weten waar João en het mes op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar João en het mes draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

João en het mes informatie

Benieuwd waar João en het mes over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over João en het mes. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies João en het mes al heeft ontvangen.

João en het mes trailer

Benieuwd of João en het mes iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de João en het mes jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij João en het mes kunt kijken!