https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/128446-660eff8af12afc56c4cbc31e3848044ca594ac73/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Joker (2019)

16 Geweld Grof taalgebruik
Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond.

Joker

16 Geweld Grof taalgebruik
124 minuten 03-10-2019

Recensies Joker

Metacritic: 59,1
Rotten Tomatoes 68

Filmposter Joker

Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond.

Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond. Phillips’ rauwe karakterstudie over Arthur Fleck, een rol van Joaquin Phoenix, gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag te boeken als clown, ’s avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian... maar hij ontdekt dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft. Drievoudig Oscar® genomineerde Phoenix (“The Master”, “Walk the Line”, “Gladiator”) is te zien in de film naast Oscar®winnaar Robert de Niro (“Raging Bull”, “The Godfather: Part II”). Er zijn tevens rollen voor Zazie Beetz (“Deadpool 2”), Frances Conroy (tv-serie “American Horror Story”, Hulu’s “Castle Rock”), Brett Cullen (“42”, Netflix’s “Narcos”), Glenn Fleshler (tv-serie “Billions”, “Barry”), Bill Camp (“Red Sparrow”, “Molly’s Game”), Shea Whigham (“First Man”, “Kong: Skull Island”), Marc Maron (tv-serie “Maron”, “GLOW”), Douglas Hodge (“Red Sparrow”, tv-serie “Penny Dreadful”), Josh Pais (“Motherless Brooklyn”, “Going in Style”) en Leigh Gill (HBO’s “Game of Thrones”). De voor een Oscar® genomineerde Phillips (“Borat”, “The Hangover”-films) regisseert het scenario dat hij samen met Scott Silver (“The Fighter”) heeft geschreven, gebaseerd op karakters van DC. De film is geproduceerd door Phillips en de voor een Oscar® genomineerde Bradley Cooper (“A Star Is Born”, “American Sniper”), onder hun Joint Effort-vlag, in samenwerking met de voor een Oscar® genomineerde Emma Tillfinger Koskoff (“The Wolf of Wall Street”). De uitvoerend producenten van de film zijn Michael E. Uslan, Walter Hamada, Aaron L. Gilbert, Joseph Garner, Richard Baratta en Bruce Berman. Achter de schermen wordt Phillips bijgestaan door cameraregisseur Lawrence Sher (“Godzilla: King of the Monsters”, “The Hangover”-films), productieontwerper Mark Friedberg (“If Beale Street Could Talk”, “Selma”), editor Jeff Groth (“War Dogs”, “The Hangover Part III”) en de Oscar®winnende kostuumontwerper Mark Bridges (“Phantom Thread”, “The Artist”). De muziek is gecomponeerd door Hildur Guðnadóttir (HBO’s “Chernobyl”, “Sicario: Day of the Soldado”). Warner Bros. Pictures presenteert, in samenwerking met Roadshow Pictures en BRON Creative, een Joint Effort productie, een film van Todd Phillips.
Joker Joker Joker Joker Joker Joker
Filmposter Filmposter Joker

Regisseur Joker

Todd Phillips

Schrijvers Joker

Todd Phillips

Bob Kane

Bill Finger

Scott Silver

Jerry Robinson

Cast Joker

Bill Camp
Robert De Niro
Joaquin Phoenix
Brett Cullen
Shea Whigham
Josh Pais
Frances Conroy
Douglas Hodge
Zazie Beetz
Marc Maron
Glenn Fleshler
Leigh Gill

Joker

Wil jij weten waar Joker op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Joker draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Joker informatie

Benieuwd waar Joker over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Joker. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Joker al heeft ontvangen.

Joker trailer

Benieuwd of Joker iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Joker jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Joker kunt kijken!