https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/205734-5e0f16ed7d6ae7f938da2d7181f14e2ca47f4914/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Joyland (2023)

12
De jongste zoon in een traditionele Pakistaanse familie neemt een baan als achtergronddanseer in een nachtclub, waar hij al snel verliefd raakt op de wilskrachtige transvrouw die de show leidt.

Joyland

12
126 minuten 13-04-2023

Recensies Joyland

MovieMeter: 3

Filmposter Joyland

De jongste zoon in een traditionele Pakistaanse familie neemt een baan als achtergronddanseer in een nachtclub, waar hij al snel verliefd raakt op de wilskrachtige transvrouw die de show leidt.

Joyland is het oudste pretpark van Lahore, de hoofdstad van de Pakistaanse provincie Punjab. Het is een plek waar mensen zoals Haider en zijn zwangere echtgenote Mumtaz graag even al hun zorgen vergeten. Zij leeft dagelijks met de druk die de patriarchale samenleving van Pakistan haar oplegt – ze moet een zoon ter wereld brengen – en hij loopt rond met een groot geheim. Haider werkt namelijk stiekem als achtergronddanser bij Biba, een transvrouw die optreedt in een exotische dansclub. Als hij ook nog eens verliefd wordt op haar, barst er een cultuurclash los die zijn conservatieve omgeving op losse schroeven zet.

Regisseur Joyland

Saim Sadiq

Schrijvers Joyland

Onbekend

Cast Joyland

Sam Rohn
Joey van Koningsbruggen
Alina Khan
Rasti Farooq
Ali Junejo
Sarwat Gilani

Filmagenda van Joyland

Joyland

Wil jij weten waar Joyland op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Joyland draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Joyland informatie

Benieuwd waar Joyland over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Joyland. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Joyland al heeft ontvangen.

Joyland trailer

Benieuwd of Joyland iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Joyland jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Joyland kunt kijken!