Judith Herzberg/Ingrid Jonker - 2 docu's

Judith Herzberg/Ingrid Jonker - 2 docu's

108 minuten 23-02-2020
Cinema Literair. Twee documentaire portretten van de Nederlandse dichteres Judith Herzberg en de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker. Judith Herzberg: Dichteres Judith Herzberg houdt haar werk en haar privéleven streng gescheiden. Maar het is juist het persoonlijke in haar werk dat mensen aanspreekt. Ze schrijft over ogenschijnlijk kleine, dagelijkse onderwerpen en haar observaties maken dat je als lezer meer van de schrijver wilt weten. Maar daar is Herzberg huiverig voor: "Het gaat om mijn werk niet om mij." Saskia van Schaik maakte een portret met deze tegenstelling als inzet. De film toont het zoeken naar een aanpak die voor maker en onderwerp aanvaardbaar is. In dat zoeken worden drijfveren van de schrijver duidelijk. De film gaat in op de relatie tussen werk en leven en de emoties die het blootleggen van die relatie met zich mee brengt: hoe ver wil je of kun je gaan in het tonen van jezelf. Een onmodieuze vraag in deze tijd waarin iedereen zo open over alles lijkt te spreken. Ingrid Jonker: Een portret van de Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker (1933-1965). In deze met een Zilveren Roos bekroonde documentaire halen Jonkers dochter Simone en verschillende bekende Zuid-Afrikaanse kunstenaars herinneringen op aan de dichteres die op 31-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. Aangrijpend en indrukwekkend. Dat zijn kwalificaties die gebruikt kunnen worden bij het leven en werk van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker. De aandacht voor haar poëzie en persoonlijkheid is sterk bevorderd door president Nelson Mandela die haar vrij uitvoerig citeerde in zijn eerste toespraak tot het parlement in 1994. Vele sporen van haar korte maar tragische leven zijn terug te vinden in haar gedichten. Ingeleid door filmmaakster Saskia van Schaik.

Geregisseerd door

Onbekend

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van Judith Herzberg/Ingrid Jonker - 2 docu's

Helaas draait Judith Herzberg/Ingrid Jonker - 2 docu's niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 23-02-2020.

Judith Herzberg/Ingrid Jonker - 2 docu's

Wil jij weten waar Judith Herzberg/Ingrid Jonker - 2 docu's op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Judith Herzberg/Ingrid Jonker - 2 docu's draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Judith Herzberg/Ingrid Jonker - 2 docu's informatie

Benieuwd waar Judith Herzberg/Ingrid Jonker - 2 docu's over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Judith Herzberg/Ingrid Jonker - 2 docu's. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Judith Herzberg/Ingrid Jonker - 2 docu's al heeft ontvangen.

Judith Herzberg/Ingrid Jonker - 2 docu's trailer

Benieuwd of Judith Herzberg/Ingrid Jonker - 2 docu's iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Judith Herzberg/Ingrid Jonker - 2 docu's jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Judith Herzberg/Ingrid Jonker - 2 docu's kunt kijken!