Julieta

Julieta gaat over schuld en de vraag wat mensen ertoe leidt degene van wie ze houden te verlaten.

Bekijk trailer

Julieta

99 minuten Drama 18-08-2016
Metacritic: 73,1
MovieMeter: 3,39
Rotten Tomatoes 84
Julieta gaat over schuld en de vraag wat mensen ertoe leidt degene van wie ze houden te verlaten.

Julieta is een vrouw van middelbare leeftijd, die samen met haar achttienjarige dochter Antía in Madrid woont. Julieta heeft onlangs haar man verloren en probeert het verlies te verwerken. De verdrietige periode waar moeder en dochter doorheen gaan zet hun relatie op scherp en drijft hen langzaam uit elkaar. Wanneer Antía, zonder enige uitleg, wegloopt van huis, doet Julieta er alles aan haar dochter te vinden. In haar zoektocht naar Antía ontdekt ze hoe weinig ze van haar eigen dochter afweet. JULIETA is een film over schuld en confrontatie en bespreekt de vraag wat mensen ertoe brengt degene van wie ze houden te verlaten.  Regisseur Pedro Almodóvar bewerkte voor de film drie korte verhalen uit het boek ‘Runaway’ van Alice Munro, die in 2013 de Nobelprijs voor de Literatuur won. Almodóvar won de Oscar voor beste buitenlandse film met TODO SOBRE MI MADRE, schreef het Oscarwinnende script voor HABLE CON ELLA en ook VOLVER werd veelvuldig bekroond. JULIETA werd genomineerd voor de Gouden Palm op het Cannes Filmfestival 2016. 

Geregisseerd door

Pedro Almodóvar

Schrijvers

Pedro Almodóvar

Alice Munro (basado en "Destino"

"Pronto" y "Silencio" de)

Cast

Emma Suárez
Daniel Grao
Michelle Jenner
Inma Cuesta
Rossy de Palma
Adriana Ugarte

Bioscoopagenda van Julieta

Helaas draait Julieta niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 18-08-2016.

Julieta

Wil jij weten waar Julieta op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Julieta draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Julieta informatie

Benieuwd waar Julieta over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Julieta. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Julieta al heeft ontvangen.

Julieta trailer

Benieuwd of Julieta iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Julieta jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Julieta kunt kijken!