King Richard (2022)

12 Geweld Grof taalgebruik Discriminatie
Met een duidelijk beeld van hun toekomst voor ogen en met behulp van onconventionele methodes is Richard vastbesloten om van Venus en Serena Williams, die opgroeien in de arme wijk Compton, wereldberoemde tennissterren te maken.

King Richard

12 Geweld Grof taalgebruik Discriminatie
145 minuten 03-02-2022

Filmposter King Richard

Met een duidelijk beeld van hun toekomst voor ogen en met behulp van onconventionele methodes is Richard vastbesloten om van Venus en Serena Williams, die opgroeien in de arme wijk Compton, wereldberoemde tennissterren te maken.

King Richard van Warner Bros. Pictures is een film gebaseerd op een waar gebeurd verhaal dat iedereen zal inspireren. De film volgt Richard Williams, een volhardende vader van twee van de grootste atleten aller tijden die de wereld van het tennis uiteindelijk voorgoed zullen veranderen. De tweemaal voor een Oscar genomineerde Will Smith (Ali, The Pursuit of Happyness, Bad Boys for Life) neemt de hoofdrol van Richard voor zijn rekening, onder regie van Reinaldo Marcus Green ( Monsters and Men). Met een duidelijk beeld van hun toekomst voor ogen en met behulp van onconventionele methodes is Richard vastbesloten om van Venus en Serena Williams, die opgroeien in de arme wijk Compton, wereldberoemde tennissterren te maken. Deze ontroerende film belicht hoe belangrijk familie, doorzettingsvermogen en onwrikbaar vertrouwen zijn om iets onmogelijks te bereiken en de wereld te veranderen. In de film zien we Aunjanue Ellis (“If Beale Street Could Talk”, tv-serie “Quantico”) als Oracene ‘Brandi’ Williams, de moeder van de meisjes, Saniyya Sidney (“Hidden Figures”, “Fences”) als Venus Williams, Demi Singleton (tv-serie “Godfather of Harlem”) als Serena Williams en daarnaast Tony Goldwyn (de “Divergent”-serie, tv-serie “Scandal”) als coach Paul Cohen en Jon Bernthal (het nog te verschijnen “The Many Saints of Newark”, “Ford v Ferrari”) als coach Rick Macci. De cast wordt verder aangevuld door Andy Bean (“IT Chapter Two”), Kevin Dunn (de “Transformers”-films, HBO’s “Veep”) en Craig Tate (“Greyhound”). Green regisseerde “King Richard” naar het scenario van Zach Baylin. De producenten waren Tim White en Trevor White namens Star Thrower Entertainment en Will Smith namens zijn eigen productiebedrijf Westbrook. Isha Price, Serena Williams, Venus Williams, James Lassiter, Jada Pinkett Smith, Adam Merims, Lynn Harris, Allan Mandelbaum, Jon Mone en Peter Dodd waren de uitvoerende producenten. Het team achter de schermen bestaat, onder andere, uit de met een Oscar onderscheiden director of photography Robert Elswit (“There Will Be Blood”), production designers Wynn Thomas (“Da 5 Bloods”, “Hidden Figures”) en William Arnold (“The Hate U Give”), de voor een Oscar genomineerde editor Pamela Martin (“The Fighter”) en de twee keer voor een Oscar genomineerde kostuumontwerper Sharen Davis (“Dreamgirls”, “Ray”). De muziek is van de voor een Oscar genomineerde componist Kris Bowers (“Space Jam: A New Legacy”, “A Concerto is a Conversation”). King Richard is onderdeel van het Leiden International Film Festival, de 16e editie van het filmfestival vindt plaats van 28 oktober tot 7 november 2021. “King Richard” is onderdeel van het Panorama-programma, een verzameling van de beste nieuwe films vanuit heel de wereld. Warner Bros. Pictures presenteert King Richard, een productie van Star Thrower Entertainment, Westbrook en Keepin’ It Reel Productions, een verzameling van de beste nieuwe films vanuit heel de wereld.

Bekijk het aanbod van King Richard

Filmposter Filmposter King Richard

Regisseur King Richard

Reinaldo Marcus Green

Schrijvers King Richard

Zach Baylin

Cast King Richard

Will Smith
Jon Bernthal
Aunjanue Ellis
Saniyya Sidney
Demi Singleton
Andy Bean
Craig Tate
Kevin Dunn
Tony Goldwyn

King Richard

Wil jij weten waar King Richard op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar King Richard draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

King Richard informatie

Benieuwd waar King Richard over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over King Richard. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies King Richard al heeft ontvangen.

King Richard trailer

Benieuwd of King Richard iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de King Richard jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij King Richard kunt kijken!