A Tale of Three Sisters

A Tale of Three Sisters

108 minuten Drama 07-11-2019
De zusjes Reyhan, Nurhan en Havva keren terug naar het afgelegen bergdorp in Anatolië waar ze met hun vader opgroeiden. Alle drie werden ze in de stad opgenomen in een rijk gezin als pleegdochter en hulp in de huishouding (besleme). De oudste dochter Reyhan moest het gezin verlaten nadat ze zwanger was geworden. Weer thuis werd ze door haar vader, Şevket uitgehuwelijkt aan de niet al te snuggere herder Veysel. Ook de twee jongere zussen worden weer naar huis gestuurd; de rebelse Nurhan omdat ze ruzie maakte met de moeder van haar 'pleeggezin ', en de jongste van de drie, Havva, na een sterfgeval. Şevket is te arm om zijn dochters te onderhouden en zoekt naar mogelijkheden om zijn dochters weer onder te brengen. Maar ook de zussen kunnen niet wachten om het dorp weer te verlaten. A Tale of Three Sisters is de derde speelfilm van de Turkse regisseur Emin Alper. De film is inmiddels met meerdere prijzen bekroond. Op het filmfestival van Sarajevo kreeg de film de prijs voor Beste Regie alsook de CICAE Art Cinema Award die een bijdrage levert aan de internationale distributie van de film. Op het filmfestival van Istanboel kreeg de film vijf prijzen, waaronder de Fipresci award, de prijs van de internationale filmkritiek. Op World Cinema Amsterdam werd de World Cinema Exchange Award toegekend. De film is een internationale productie en werd in Nederland geproduceerd door Circe Films met steun van het Nederlands Filmfonds.

Geregisseerd door

Emin Alper

Schrijvers

Emin Alper

Cast

Müfit Kayacan
Cemre Ebuzziya
Ece Yüksel
Helin Kandemir

Alternatieve titels

Kiz Kardesler

A Tale of Three Sisters

Bioscoopagenda van A Tale of Three Sisters

A Tale of Three Sisters

Wil jij weten waar A Tale of Three Sisters op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar A Tale of Three Sisters draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

A Tale of Three Sisters informatie

Benieuwd waar A Tale of Three Sisters over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over A Tale of Three Sisters. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies A Tale of Three Sisters al heeft ontvangen.

A Tale of Three Sisters trailer

Benieuwd of A Tale of Three Sisters iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de A Tale of Three Sisters jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij A Tale of Three Sisters kunt kijken!