KLIMT & SCHIELE (Arts in Cinema)

KLIMT & SCHIELE (Arts in Cinema)

95 minuten 2017
1918. De kanonnen van de Eerste Wereldoorlog vallen stil. In de nacht van 31 oktober sterft de 28-jarige Egon Schiele als één van de twintig miljoen slachtoffers van de Spaanse griep. Enkele maanden daarvoor was zijn mentor, Gustav Klimt overleden. De documentaire voert ons langs de hoogtepunten van de Weense Secessie, de vereniging van kunstenaars waartoe Klimt en Schiele behoorden, en toont daarnaast een bijzondere tijdsgeest. Het was een magisch moment voor kunst, literatuur en muziek, in een tijd waarin allerlei nieuwe ideeën opborrelden: Freud ontdekte de drijfveren van de psyche en vrouwen begonnen hun zelfstandigheid op te eisen. Deze filmgebeurtenis neemt de kijker mee naar de statige hallen van het Albertina, het Belvedère en diverse kunsthistorische musea. Deze kunstdocumentaire vertonen wij i.s.m. Museum Van Bommel Van Dam.

Geregisseerd door

Michele Mally

Schrijvers

Arianna Marelli

Cast

Lorenzo Richelmy
Rudolf Buchbinder
Alfred Weidinger

Alternatieve titels

KLIMT & SCHIELE (Arts in Cinema)

Klimt & Schiele - Eros and Psyche

Bioscoopagenda van KLIMT & SCHIELE (Arts in Cinema)

KLIMT & SCHIELE (Arts in Cinema)

Wil jij weten waar KLIMT & SCHIELE (Arts in Cinema) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar KLIMT & SCHIELE (Arts in Cinema) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

KLIMT & SCHIELE (Arts in Cinema) informatie

Benieuwd waar KLIMT & SCHIELE (Arts in Cinema) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over KLIMT & SCHIELE (Arts in Cinema). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies KLIMT & SCHIELE (Arts in Cinema) al heeft ontvangen.

KLIMT & SCHIELE (Arts in Cinema) trailer

Benieuwd of KLIMT & SCHIELE (Arts in Cinema) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de KLIMT & SCHIELE (Arts in Cinema) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij KLIMT & SCHIELE (Arts in Cinema) kunt kijken!