Kolonie in bewegend beeld

Kolonie in bewegend beeld

90 minuten 07-07-2020

Recensies Kolonie in bewegend beeld

Museum Bronbeek, Focus Filmtheater Arnhem en ArtEZ Hogeschool voor de kunsten slaan de handen ineen voor een bijzondere samenwerking: de muzikale filmavond ‘Kolonie in bewegend beeld’ in Focus. Museum Bronbeek verzamelt en presenteert voorwerpen en kennis uit het koloniaal-militair verleden van Nederland, met een focus op voormalig Nederlands-Indië en het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger. Voor deze filmavond selecteerde Bronbeek een aantal bijzondere films en filmfragmenten uit zijn rijke collectie. De conservator van het museum licht de getoonde beelden toe. Bijzonder is de muzikale begeleiding, die studenten van ArtEZ speciaal bij deze veelal zwijgende historische films componeerden en live ten gehore zullen brengen. Het programma omvat drie thema’s: Het dagelijks leven Het dagelijks leven in de kolonie vanuit het perspectief van witte mensen in de kolonie in vooral de jaren 1930: mensen rond en in hun huis, familie-uitjes naar het strand, de natuur, huisdieren, stadsbeelden, verkeer, mensen in het zwembad, op weg naar en op kantoor. Het militaire leven Het militaire leven in de kolonie vanuit het perspectief van de militairen die er actief waren in vooral de jaren 1930-‘40: militaire parades en optochten, militairen op patrouille en in hun kamp, officiële militaire voorlichting en instructiefilms. Leven op Bronbeek Het dagelijkse leven op Bronbeek: de bewoners, het personeel, hoe dit er door de tijd heen uit zag, interviews met bewoners over heden en verleden.

Regisseur Kolonie in bewegend beeld

Onbekend

Schrijvers Kolonie in bewegend beeld

Onbekend

Cast Kolonie in bewegend beeld

Onbekend

Bioscoopagenda van Kolonie in bewegend beeld

Helaas draait Kolonie in bewegend beeld niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 07-07-2020.

Kolonie in bewegend beeld

Wil jij weten waar Kolonie in bewegend beeld op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Kolonie in bewegend beeld draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Kolonie in bewegend beeld informatie

Benieuwd waar Kolonie in bewegend beeld over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Kolonie in bewegend beeld. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Kolonie in bewegend beeld al heeft ontvangen.

Kolonie in bewegend beeld trailer

Benieuwd of Kolonie in bewegend beeld iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Kolonie in bewegend beeld jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Kolonie in bewegend beeld kunt kijken!