Komedie om geld (2013)

AL

Komedie om geld

AL
89 minuten Humor 2013
Het van een Brechtiaanse commentaarstem voor- ziene verhaal van de bankloper Brand, die zijn tas met geld verliest en wordt ontslagen op verdenking van diefstal. Een financieringsmaatschappij ver- moedt in hem een vermogend man en stelt hem aan als directeur. Brand ontwikkelt een plan voor sociale woningbouw, maar is niet opgewassen is tegen de macht en status van zijn nieuwe positie. Zijn doch- ter Willy brengt hem met beide benen weer op de grond. Om het vijftienjarig bestaan van het Tuschinski- theater in Amsterdam luister bij te zetten, besloot Abraham Tuschinski het publiek van de crisisjaren op een komedie te trakteren. Scenarioschrijver Walter Schlee vond het verhaal in een buitenlands tijdschrift. Voor de regie werd de naar Frankrijk uit- geweken Duitser Max Ophüls aangetrokken, die de beroemde cameraman Eugen Schüfftan (Metropolis) meenam uit Parijs. De film werd geprezen om zijn on-Hollandse allure.

Regisseur Komedie om geld

nvt

Schrijvers Komedie om geld

Onbekend

Cast Komedie om geld

Onbekend

Filmagenda van Komedie om geld

Komedie om geld

Wil jij weten waar Komedie om geld op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Komedie om geld draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Komedie om geld informatie

Benieuwd waar Komedie om geld over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Komedie om geld. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Komedie om geld al heeft ontvangen.

Komedie om geld trailer

Benieuwd of Komedie om geld iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Komedie om geld jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Komedie om geld kunt kijken!