https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/82176-a61af628591d46d6a19b605c9bb0e99e3b349f18/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Woman at War (2018)

Angst
Halla verklaart in haar eentje de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie. Ze is bereid alles te riskeren om de ongerepte IJslandse hooglanden te beschermen… tot een weeskind onverwacht haar leven op zijn kop zet.

Woman at War

Angst
101 minuten Drama, Komedie 27-12-2018

Recensies Woman at War

Metacritic: 81,1
MovieMeter: 3,19

Filmposter Woman at War

Halla verklaart in haar eentje de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie. Ze is bereid alles te riskeren om de ongerepte IJslandse hooglanden te beschermen… tot een weeskind onverwacht haar leven op zijn kop zet.

Halla is een vijftigjarige, onafhankelijke vrouw. Ze leeft een rustig bestaan in Reykjavik en werkt er als koordirigent. Maar achter de schermen van deze ogenschijnlijk vredige routine, leidt Halla een dubbelleven als radicale milieuactivist. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie om de prachtige IJslandse hooglanden te beschermen. Omgedoopt tot 'de Bergvrouw' voert Halla in het geheim gevaarlijke sabotageacties uit, mét resultaat. Maar net op het moment dat ze haar grootste en meest gedurfde operatie op touw zet, ontvangt ze een onverwachte brief: haar aanvraag voor het adopteren van een kind wordt eindelijk ingewilligd. Terwijl Halla zich klaarmaakt om haar rol als beschermer van Moeder Aarde te verruilen voor het echte moederschap, besluit ze nog één laatste genadeklap uit te delen aan de aluminiumindustrie. En dat blijft niet zonder gevolgen. Woman at War is een droogkomisch drama van Benedikt Erlingsson, die eerder het geestige Of Horses and Men heeft gemaakt. De IJslandse Oscarinzending werd in Cannes bij de Semaine de la Critique bekroond met de SACD Award en is winnaar van de Lux Film Prize 2018.

Bekijk het aanbod van Woman at War

Woman at War Woman at War Woman at War Woman at War Woman at War Woman at War
Filmposter Filmposter Woman at War

Regisseur Woman at War

Benedikt Erlingsson

Schrijvers Woman at War

Benedikt Erlingsson

Ólafur Egilsson

Cast Woman at War

Halldóra Geirharðsdóttir
Jóhann Sigurðarson
Juan Camillo Roman Estrada
Jörundur Ragnarsson

Alternatieve titels

Woman at War

Kona fer í Stríð

Filmagenda van Woman at War

Woman at War

Wil jij weten waar Woman at War op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Woman at War draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Woman at War informatie

Benieuwd waar Woman at War over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Woman at War. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Woman at War al heeft ontvangen.

Woman at War trailer

Benieuwd of Woman at War iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Woman at War jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Woman at War kunt kijken!