https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/220740-05c69e6c51e142f5c1ce90be2f764026e1122166/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Kunstroof (2024)

AL
Vier Roemeense mannen stelen in 2012 zeven wereldberoemde meesterwerken uit de Rotterdamse Kunsthal. De schilderijen zijn miljoenen waard, maar blijken waardeloos in handen van de onervaren kunstdieven.

Kunstroof

AL
100 minuten 30-05-2024

Filmposter Kunstroof

Vier Roemeense mannen stelen in 2012 zeven wereldberoemde meesterwerken uit de Rotterdamse Kunsthal. De schilderijen zijn miljoenen waard, maar blijken waardeloos in handen van de onervaren kunstdieven.

In de vroege ochtend van 16 oktober 2012 heeft een groep jonge Roemeense vrienden 2 minuten en 48 seconden nodig om zeven waardevolle kunstwerken uit de Kunsthal in Rotterdam te stelen. In goedkope tassen proppen ze werken van Lucian Freud, Paul Gauguin, Meijer de Haan, Henri Matisse, Pablo Picasso en Claude Monet. De roof wordt wereldnieuws. Iedereen is het erover eens dat de geraffineerde inbraak het werk moet zijn van doorgewinterde kunstrovers. Maar wie zijn dit? De Rotterdamse politie tast maanden in het duister totdat er een bericht binnenkomt uit Boekarest: ze zijn de dieven op het spoor. Het blijken een paar eenvoudige Roemeense criminelen, die geen idee hebben van wat ze zich op de hals hebben gehaald. Ze hebben geen verstand van kunst en zeker niet van het verkopen ervan en kunnen de schilderijen aan de straatstenen niet kwijt. De mannen worden gearresteerd en de moeder van hoofddader Radu denkt haar zoon te moeten redden door de schilderijen voorgoed te laten verdwijnen. Hier lijkt het verhaal te eindigen, maar niet iedereen is ervan overtuigd dat alle schilderijen in vlammen zijn opgegaan. Zoals kunstdetective Arthur Brand, die zegt overtuigend bewijs te hebben dat een aantal van de doeken er nog is. En hij is niet de enige… In de hybride film Kunstroof komt de roof in al zijn spannende details tot leven door de gebeurtenissen te reconstrueren op basis van de originele politieverhoren. Nederlandse en Roemeense rechercheurs, justitie en kunstexperts komen aan het woord en geven inzicht in de boven- én onderwereld van de internationale kunstwereld. Wat betekent het dat deze kunstwerken verloren zijn? En wat is de werkelijke waarde van kunst?
Kunstroof Kunstroof Kunstroof Kunstroof Kunstroof
Filmposter Filmposter Kunstroof

Regisseur Kunstroof

Jorien van Nes

Schrijvers Kunstroof

Onbekend

Cast Kunstroof

Onbekend

Alternatieve titels

Kunstroof

The Art of Stealing

Filmagenda van Kunstroof

Kunstroof

Wil jij weten waar Kunstroof op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Kunstroof draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Kunstroof informatie

Benieuwd waar Kunstroof over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Kunstroof. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Kunstroof al heeft ontvangen.

Kunstroof trailer

Benieuwd of Kunstroof iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Kunstroof jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Kunstroof kunt kijken!