https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/127011-c5e51fa1e763a14a5ab1912923d042fe53ce10df/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

La cérémonie (2019)

6 Angst Geweld Grof taalgebruik
Sandrine Bonnaire en Isabelle Huppert ontvingen voor hun acteerprestaties een gedeelde Volpi Cup en Pasinetti Award op het filmfestival in Venetië.

Bekijk trailer

La cérémonie

6 Angst Geweld Grof taalgebruik
112 minuten Drama, Crime, Mysterie 11-07-2019

Recensies La cérémonie

MovieMeter: 3,46
Rotten Tomatoes 93

Filmposter La cérémonie

Sandrine Bonnaire en Isabelle Huppert ontvingen voor hun acteerprestaties een gedeelde Volpi Cup en Pasinetti Award op het filmfestival in Venetië.

Goed doortimmerde thriller volgt de huishoudster van een rijke Franse kunsthandelaar en zijn gezin, die een duister geheim uit het verleden verborgen wil houden. Ze sluit vriendschap met een opstandige postbeambte (Isabelle Huppert) die ook zo haar verborgen kanten heeft. Sophie krijgt een baan als dienstmeisje bij de rijke, liberale familie Lelièvre, die een landhuis bewoont bij een dorp in de buurt van St. Malo, Bretagne. Sophie maakt een rustige en betrouwbare indruk, maar zij gaat gebukt onder een geheim dat zij uit schaamte verbergt. Zij is dan ook geschokt als Catherine en Georges Lelièvre ontdekken dat zij analfabete is. Ondertussen is Sophie bevriend geraakt met Jeanne (Isabelle Huppert), de energieke postagentschaphoudster. Jeanne stookt Sophie op om in opstand te komen tegen haar werkgevers; als in een ware thriller loopt de spanning steeds hoger op. Volgens Chabrol was de film bedoeld als 'een marxistische film over de klassenstrijd'. Gebaseerd op het misdaadverhaal A Judgement in Stone van de Britse schrijfster Ruth Rendell. Sandrine Bonnaire en Isabelle Huppert ontvingen voor hun acteerprestaties een gedeelde Volpi Cup en Pasinetti Award op het filmfestival in Venetië.

Regisseur La cérémonie

Claude Chabrol

Schrijvers La cérémonie

Ruth Rendell

Claude Chabrol

Caroline Eliacheff

Cast La cérémonie

Jacqueline Bisset
Jean-Pierre Cassel
Isabelle Huppert
Sandrine Bonnaire

La cérémonie

Wil jij weten waar La cérémonie op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar La cérémonie draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

La cérémonie informatie

Benieuwd waar La cérémonie over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over La cérémonie. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies La cérémonie al heeft ontvangen.

La cérémonie trailer

Benieuwd of La cérémonie iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de La cérémonie jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij La cérémonie kunt kijken!