https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/75790-aec7f97858b6d6d18ff84e4c3d1a8499aa79cf34/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

La Chana (2017)

AL
La Chana geeft een inkijkje in het hart en de ziel van de zigeunerdanseres als ze na twee decennia voor één keer terugkeert op het podium.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

La Chana

AL
83 minuten Documentaire 01-06-2017

Recensies La Chana

MovieMeter: 3,5
Rotten Tomatoes 100

Filmposter La Chana

La Chana geeft een inkijkje in het hart en de ziel van de zigeunerdanseres als ze na twee decennia voor één keer terugkeert op het podium.

Antonia Santiago Amador was een van de grootste sterren in de flamencowereld. In de jaren zestig en zeventig maakte ‘La Chana’ wereldwijd furore met haar vernieuwende stijl en adembenemende ritmes. Peter Sellers, met wie ze samenspeelde in de film The Bobo (1967), vroeg haar naar Hollywood te komen. Maar op het hoogtepunt van haar carrière verdween ze ineens uit de schijnwerpers. La Chana geeft een inkijkje in het hart en de ziel van de zigeunerdanseres als ze na twee decennia voor één keer terugkeert op het podium. Zittend, maar nog altijd met indrukwekkend voetenwerk. De film onthult bovendien het geheim achter haar plotselinge verdwijning: achttien jaar lang was ze het slachtoffer van huiselijk geweld door haar eerste man. In dit meeslepende verhaal over creativiteit, ouder worden en doorzettingsvermogen toont La Chana de tegenstelling tussen de artiest op het podium en en de vrouw in haar dagelijks leven. Op IDFA 2016 groeide de documentaire van Lucija Stojevic uit tot dé festivalfavoriet en werd hij bekroond met de VPRO Publieksprijs.

Regisseur La Chana

Lucija Stojevic

Schrijvers La Chana

Lucija Stojevic

Cast La Chana

Antonio Canales
Karime Amaya
La Chana
Félix Comas Itchart

Filmagenda van La Chana

La Chana

Wil jij weten waar La Chana op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar La Chana draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

La Chana informatie

Benieuwd waar La Chana over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over La Chana. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies La Chana al heeft ontvangen.

La Chana trailer

Benieuwd of La Chana iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de La Chana jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij La Chana kunt kijken!