La Civil (2022)

La Civil

140 minuten 27-05-2022
In Cannes bekroond drama over een Mexicaanse moeder die alles op alles zet om haar door een drugskartel ontvoerde tienerdochter terug te krijgen. Cielo's tienerdochter, Laura, wordt ontvoerd in Noord-Mexico. Ondanks het betalen van losgeld wordt Laura niet vrijgelaten. Wanneer de autoriteiten geen steun bieden bij de zoektocht, neemt Cielo het heft in eigen handen. Ze vindt hulp bij Lamarque, een militair met onconventionele werkmethoden, die ermee instemt haar te helpen bij haar zoektocht in ruil voor informatie die zij als plaatselijke bewoner kan verschaffen. Cielo’s samenwerking met Lamarque zal haar meeslepen in een spiraal van geweld. LA CIVIL is het regiedebuut van de in Boekarest geboren en in Vlaanderen opgegroeide Teodora Ana Mihai. Het lukt haar om de Mexicaanse drugsoorlog voelbaar te maken zonder te vervallen in actieclichés. De film ging in première in de Un Certain Regard-sectie van het filmfestival in Cannes, waar Mihai van de jury de Prix de l’Audace kreeg, omdat ze de moed had om de problematiek van kinderontvoeringen in Mexico onder de aandacht te brengen.

Regisseur La Civil

Onbekend

Schrijvers La Civil

Onbekend

Cast La Civil

Onbekend

La Civil

Wil jij weten waar La Civil op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar La Civil draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

La Civil informatie

Benieuwd waar La Civil over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over La Civil. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies La Civil al heeft ontvangen.

La Civil trailer

Benieuwd of La Civil iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de La Civil jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij La Civil kunt kijken!