https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/132492-9bd8222ab3c7b4a601ffdee6516a8e7b46e94fde/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

La Cordillera de los suenos (2020)

12
Patricio Guzmán analyseert de verhouding tussen dat tijdloze landschap en de roerige geschiedenis van zijn vaderland, waar hij sinds de staatsgreep van legerleider Augusto Pinochet niet meer woont.

La Cordillera de los suenos

12
84 minuten 06-02-2020

Recensies La Cordillera de los suenos

MovieMeter: 3,43

Filmposter La Cordillera de los suenos

Patricio Guzmán analyseert de verhouding tussen dat tijdloze landschap en de roerige geschiedenis van zijn vaderland, waar hij sinds de staatsgreep van legerleider Augusto Pinochet niet meer woont.

In Chili zijn de pieken van de Andes nooit ver weg: de bergketen (Cordillera) vormt maar liefst 80% - en daarmee de ruggengraat - van het land. Meester documentairemaker Patricio Guzmán analyseert de verhouding tussen dat tijdloze landschap en de roerige geschiedenis van zijn vaderland, waar hij sinds de staatsgreep van legerleider Augusto Pinochet niet meer woont. Inmiddels is de dictatuur overwonnen, maar het economische beleid dat eraan ten grondslag lag heeft het land nog steeds in haar greep. Na Nostalgia de la Luz en El Boton de Nacar waarin hij het noorden en het zuiden van Chili verkende, zoekt Guzmán nu naar het verleden en heden van het land in de bergen en Santiago in dit laatste deel van een trilogie. Adembenemende panorama’s van de besneeuwde bergen worden afgewisseld met nooit eerder vertoonde beelden van de opstand terwijl Guzmán op persoonlijke wijze reflecteert in voice-over. Ook interviewt hij kunstenaars en wetenschappers en werpt daarmee een blik op de toekomst: kan de nieuwe generatie zich nog dromen veroorloven? La Cordillera de los suenos won dit jaar Beste Documentaire op het Cannes Filmfestival en behoorde tot de Officiële Selectie Retrospective op het IDFA, waar Patricio Guzmán als hoofdgast werd onthaald.

Bekijk het aanbod van La Cordillera de los suenos

Regisseur La Cordillera de los suenos

Patricio Guzmán

Schrijvers La Cordillera de los suenos

Patricio Guzmán

Cast La Cordillera de los suenos

Onbekend

Alternatieve titels

La Cordillère des Songes

The Cordillera of Dreams

La Cordillera de los suenos

La Cordillera de los suenos

Wil jij weten waar La Cordillera de los suenos op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar La Cordillera de los suenos draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

La Cordillera de los suenos informatie

Benieuwd waar La Cordillera de los suenos over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over La Cordillera de los suenos. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies La Cordillera de los suenos al heeft ontvangen.

La Cordillera de los suenos trailer

Benieuwd of La Cordillera de los suenos iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de La Cordillera de los suenos jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij La Cordillera de los suenos kunt kijken!