La Dentellière

Huppert werd voor haar subtiele vertolking - haar eerste hoofdrol - door de British Film Academy bekroond met de prijs voor de beste nieuwkomer

La Dentellière

107 minuten Drama 1977
MovieMeter: 3,83
Huppert werd voor haar subtiele vertolking - haar eerste hoofdrol - door de British Film Academy bekroond met de prijs voor de beste nieuwkomer

La Dentellière vertelt het verhaal van Pomme, een zwijgzaam meisje dat opgegroeid is in een armoedig arbeidersdorp in Noord-Frankrijk. Pomme werkt in een kapperszaak. Met haar collega en vriendin Marylène, die altijd achter de mannen aanzit, gaat ze op vakantie aan zee. Daar ontmoet ze een jonge student met wie ze de tijd van haar leven heeft. Hij probeert het arbeidersmeisje een culturele opvoeding te geven en haar te kneden naar zijn wensen, maar zonder veel succes. Met het verstrijken van de tijd komt hij erachter dat Pomme niet kan voldoen aan het beeld waarop hij verliefd is geworden. Hij vindt dat ze elkaar niets meer te zeggen hebben. Hij gaat zich steeds meer ergeren aan haar bedrijvigheid, haar goed bedoelde zorgen en haar neiging zich voor hem weg te cijferen. Uiteindelijk beëindigt hij hun relatie.

Geregisseerd door

Claude Goretta

Schrijvers

Pascal Lainé

Claude Goretta

Cast

Isabelle Huppert
Florence Giorgetti
Yves Beneyton
Annemarie Düringer

Alternatieve titels

La Dentellière

The Lacemaker

La dentellière

The Lacemaker / De kantwerkster

Bioscoopagenda van La Dentellière

La Dentellière

Wil jij weten waar La Dentellière op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar La Dentellière draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

La Dentellière informatie

Benieuwd waar La Dentellière over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over La Dentellière. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies La Dentellière al heeft ontvangen.

La Dentellière trailer

Benieuwd of La Dentellière iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de La Dentellière jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij La Dentellière kunt kijken!