https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/137183-ec8ea9e7d020f5ca8232f5f44ffef1d5b35da979/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

La Llorona (2019)

12 Angst Geweld Grof taalgebruik
La Llorona is de nieuwe film van de Guatemalteekse cineast Jayro Bustamante (Ixcanul, Temblores). Een magisch-realistisch en politiek drama, waarin een familie wordt achtervolgt door een duister verleden.

La Llorona

12 Angst Geweld Grof taalgebruik
97 minuten 2019

Recensies La Llorona

Filmposter La Llorona

La Llorona is de nieuwe film van de Guatemalteekse cineast Jayro Bustamante (Ixcanul, Temblores). Een magisch-realistisch en politiek drama, waarin een familie wordt achtervolgt door een duister verleden.

La Llorona is de nieuwe film van de Guatemalteekse cineast Jayro Bustamante (Ixcanul, Temblores). Een magisch-realistisch en politiek drama, waarin een familie wordt achtervolgt door een duister verleden. Dertig jaar na de burgeroorlog in Guatemala wordt oud-legeraanvoerder Enrique Monteverde schuldig bevonden voor zijn aandeel in de genocide, maar door een vormfout gaat de inmiddels bejaarde man vrijuit. Terwijl de protesten van de bevolking op straat steeds luider klinken, trekt hij zich met zijn familie en personeel terug in zijn luxueuze woning. Met de komst van de mysterieuze Alma, een nieuwe Indiaanse bediende, beginnen de gruweldaden uit het verleden de familie te teisteren. La Llorona is onderdeel van een drieluik, waarmee regisseur Jayro Bustamante de problemen in zijn thuisland Guatemala aankaart. In zijn Zilveren Beer-winnende film Ixcanul (2015) ging het over de achtergestelde positie van de Maya’s, en met Temblores (2019) richtte hij zijn pijlen op de discriminatie van homoseksuelen. Met La Llorona legt Bustamante een pijnlijk stukje geschiedenis bloot: de burgeroorlog in de jaren ’80. La Llorona ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar Bustamante de prijs won voor Beste Film in de sectie Venice Days.

Bekijk het aanbod van La Llorona

Regisseur La Llorona

Jayro Bustamante

Schrijvers La Llorona

Jayro Bustamante

Lisandro Sanchez

Cast La Llorona

Julio Diaz
María Mercedes Coroy
Sabrina De La Hoz
Margarita Kenéfic

Filmagenda van La Llorona

La Llorona

Wil jij weten waar La Llorona op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar La Llorona draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

La Llorona informatie

Benieuwd waar La Llorona over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over La Llorona. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies La Llorona al heeft ontvangen.

La Llorona trailer

Benieuwd of La Llorona iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de La Llorona jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij La Llorona kunt kijken!