https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/204440-d6bac4ac0a5b19f2d29f872559446a32839f815f/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

La nuit du 12 (2022)

16 Geweld Grof taalgebruik
Elke rechercheur komt ergens in zijn carrière wel een moordzaak tegen die hem meer raakt dan andere zaken, en maar blijft rondspoken. Clara’s moord, op de nacht van de twaalfde, is er zo eentje.

La nuit du 12

16 Geweld Grof taalgebruik
114 minuten 08-12-2022

Filmposter La nuit du 12

Elke rechercheur komt ergens in zijn carrière wel een moordzaak tegen die hem meer raakt dan andere zaken, en maar blijft rondspoken. Clara’s moord, op de nacht van de twaalfde, is er zo eentje.

Elke rechercheur komt ergens in zijn carrière wel een zaak tegen die hem meer raakt dan andere zaken, zonder precies te weten waarom. Een zaak die blijft rondspoken, en de rechercheur niet loslaat. De ambitieuze rechercheur Yohan Vivès (Bastien Bouillon) is net gepromoveerd tot hoofdinspecteur bij de recherche van Grenoble wanneer de moordzaak van Clara op zijn bord belandt. Zij is in de nacht van de twaalfde op gruwelijke wijze om het leven gebracht, maar van de dader is geen spoor. Vivès en zijn doorgewinterde partner Marceau (Bouli Lanners) ondervragen verdachte na verdachte, maar tot een oplossing komen ze niet. De zaak wordt met de dag kouder, tot het onderzoek officieel wordt beëindigd. Maar Vivès en Marceau kunnen het mysterie rond Clara’s dood niet loslaten. La nuit du 12 is gebaseerd op een bestaande cold case, en is behalve een intense whodunnit ook een onderzoek naar mannelijk geweld waarvan vrouwen het slachtoffer zijn, maar tegelijkertijd door de samenleving worden afgerekend op wulps gedrag.

Bekijk het aanbod van La nuit du 12

Regisseur La nuit du 12

Dominik Moll

Schrijvers La nuit du 12

Onbekend

Cast La nuit du 12

Anouk Grinberg
Bastien Bouillon
Bouli Lanners
Mouna Soualem

La nuit du 12

Wil jij weten waar La nuit du 12 op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar La nuit du 12 draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

La nuit du 12 informatie

Benieuwd waar La nuit du 12 over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over La nuit du 12. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies La nuit du 12 al heeft ontvangen.

La nuit du 12 trailer

Benieuwd of La nuit du 12 iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de La nuit du 12 jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij La nuit du 12 kunt kijken!