https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/127615-d397ea3b1b14aa12570b43f750c2ff0696b2631c/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Piranhas (2019)

12 Discriminatie Geweld Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
Zes jongens scheuren op hun scooters door de smalle straatjes van hun eigen Sanità-wijk in Napels. Onverschrokken waaghalzen zijn het die snel geld willen verdienen en indruk maken op hun ‘helden’ van de Napolitaanse Camorra.

Bekijk trailer

Piranhas

12 Discriminatie Geweld Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
110 minuten Drama 26-09-2019

Recensies Piranhas

Metacritic: 57,1

Filmposter Piranhas

Zes jongens scheuren op hun scooters door de smalle straatjes van hun eigen Sanità-wijk in Napels. Onverschrokken waaghalzen zijn het die snel geld willen verdienen en indruk maken op hun ‘helden’ van de Napolitaanse Camorra.

Zes jongens scheuren op hun scooters door de smalle straatjes van hun eigen Sanità-wijk in Napels. Onverschrokken waaghalzen zijn het die snel geld willen verdienen en indruk maken op hun ‘helden’ van de Napolitaanse Camorra. Deze 15-jarigen dragen merkkleding en de nieuwste sneakers, ze gebruiken de daken van de stad om hun wapens te testen. Ze handelen in drugs en deinzen er niet voor terug om een schot te lossen. Hun gewiekste leider Nicola kent de regels van het spel: hij daagt een van de oude bazen uit voor een snelle weg naar de top. Maar wie vandaag de leiding heeft, kan morgen net zo makkelijk dood zijn. De liefde voor zijn vriendinnetje doet hem tussen twee vuren belanden en hij wordt gedwongen een beslissing te nemen. De film Piranhas is gebaseerd op de roman La paranza dei bamibini (De kinderen in de sleepnetten) van de succesvolle Napolitaanse schrijver Roberto Saviano die ook het scenario voor de film schreef. La paranza dei bambini verwijst naar de naam van een juridisch onderzoek naar de kinderen die door de Camorra als volwassenen worden ingezet. Hun onschuld maakt ze onzichtbaar. Van Roberto Saviano’s debuutroman Gomorra werden wereldwijd tien miljoen exemplaren verkocht en hij leeft vanwege dit boek al meer dan tien jaar lang een ondergedoken en zwaarbeveiligd bestaan. Dit schokkende portret beleefde de wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn 2019 en won de Zilveren Beer voor Beste Scenario. Regisseur/scenarioschrijver/muzikant Claudio Giovannesi maakte o.a. ook twee afleveringen van de tv-serie Gomorra. Zijn werk werd al op verschillende internationale filmfestivals vertoond.

Regisseur Piranhas

Claudio Giovannesi

Schrijvers Piranhas

Claudio Giovannesi

Maurizio Braucci

Roberto Saviano

Cast Piranhas

Francesco Di Napoli
Mattia Piano Del Balzo
Viviana Aprea
Ciro Vecchione

Alternatieve titels

Piranhas

La paranza dei bambini

Filmagenda van Piranhas

Filmagenda deze week Deze week Week 28

Piranhas draait helaas niet in de bioscoop

Piranhas

Wil jij weten waar Piranhas op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Piranhas draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Piranhas informatie

Benieuwd waar Piranhas over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Piranhas. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Piranhas al heeft ontvangen.

Piranhas trailer

Benieuwd of Piranhas iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Piranhas jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Piranhas kunt kijken!