La Pianiste

Michael Haneke's verfilming van Elfride Jelineks omstreden roman.

La Pianiste

131 minuten Drama, Muziek 2001
MovieMeter: 3,47
Michael Haneke's verfilming van Elfride Jelineks omstreden roman.

Erika Kohut (Isabelle Huppert) is een veertigjarige pianolerares die met haar moeder samenwoont in een appartement in Wenen. De twee hebben een haat-liefde verhouding en vliegen elkaar voortdurend in de haren. Erika´s leven lijkt net zo strak georganiseerd als een compositie van Bach, maar in werkelijkheid leidt ze een dubbelbestaan. Achter haar onbewogen uiterlijk gaan gecompliceerde emoties schuil, waaraan zij alleen ´s avonds uiting weet te geven in buurten waar ze zich overdag niet zou vertonen. Als een bezoeker van een van Erika´s pianorecitals verliefd op haar wordt, schrijft hij zich in op het conservatorium om in haar buurt te kunnen zijn. De veel jongere Walter is echter niet voorbereid op Erika´s masochistische verlangens en ingewikkelde persoonlijkheid. Er ontstaat een gevaarlijk spel.

Geregisseerd door

Michael Haneke

Schrijvers

Michael Haneke

Elfriede Jelinek

Cast

Annie Girardot
Isabelle Huppert
Benoît Magimel
Susanne Lothar

Alternatieve titels

Pianiste, La

La Pianiste

The Piano Teacher

La pianiste

Bioscoopagenda van La Pianiste

La Pianiste

Wil jij weten waar La Pianiste op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar La Pianiste draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

La Pianiste informatie

Benieuwd waar La Pianiste over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over La Pianiste. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies La Pianiste al heeft ontvangen.

La Pianiste trailer

Benieuwd of La Pianiste iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de La Pianiste jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij La Pianiste kunt kijken!