https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/221279-38d50202105a30b995de06d135b4bc313f30cba4/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

La Piscine (2009)

6
4K-restauratie van Jacques Deray's klassieker met Romy Schneider en Alain Delon.

La Piscine

6
120 minuten Drama, Misdaad, Crime, Romantiek 25-06-2009

Recensies La Piscine

MovieMeter: 3,38
Rotten Tomatoes 100

Filmposter La Piscine

4K-restauratie van Jacques Deray's klassieker met Romy Schneider en Alain Delon.

In deze zwoele psychologische thriller draaien Alain Delon en Romy Schneider om elkaar heen, met Jane Birkin op de achtergrond. De atmosfeer, in eerste instantie licht, landerig en aangenaam, wordt broeierig. De mannen en vrouwen belanden in een duistere erotische wals, voortgedreven door lage motieven. De bewegingen op het schaakbord van relaties zijn onvoorspelbaar, de stemming wordt geladen. La Piscine brengt Alain Delon niet alleen samen met voormalige geliefde Schneider, maar ook met acteur Maurice Ronet, zijn tegenspeler in de Patricia Highsmith-verfilming Plein soleil. Romy Schneider is in topvorm en zet een markant personage neer dat met gemak de haar omringende mannen domineert. Jane Birkin, in haar eerste grote Franstalige rol, is de archetypische verbeelding van gecorrumpeerde verleidelijke onschuld. Met onderkoelde precisie schraapt regisseur Jacques Deray de beschermende huid van zijn personages weg en legt illusies, geheimen en herinneringen bloot. Daarvoor heeft hij weinig tekst nodig; hij bespiedt de acteurs met de camera, die als een vijfde personage in langzame, vloeiende bewegingen de protagonisten besluipt en bespiedt. Nieuwe 4K-restauratie.

Bekijk het aanbod van La Piscine

Regisseur La Piscine

Jacques Deray

Schrijvers La Piscine

Jean-Claude Carrière

Jacques Deray

Alain Page

Cast La Piscine

Alain Delon
Jane Birkin
Romy Schneider
Maurice Ronet

Alternatieve titels

La Piscine

The Swimming Pool

Die nacht in het zwembad

Filmagenda van La Piscine

La Piscine

Wil jij weten waar La Piscine op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar La Piscine draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

La Piscine informatie

Benieuwd waar La Piscine over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over La Piscine. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies La Piscine al heeft ontvangen.

La Piscine trailer

Benieuwd of La Piscine iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de La Piscine jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij La Piscine kunt kijken!