https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/202621-7e23e848005bbdb91f990cf127f711c43158d5ba/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

La Place d'une Autre (2022)

12 Angst Discriminatie
Een jong meisje neemt de identiteit aan van een pas gestorven jonge vrouw van goede afkomst en weet door deze leugen haar armoedig bestaan te ontvluchten.

La Place d'une Autre

12 Angst Discriminatie
112 minuten 05-05-2022

Filmposter La Place d'une Autre

Een jong meisje neemt de identiteit aan van een pas gestorven jonge vrouw van goede afkomst en weet door deze leugen haar armoedig bestaan te ontvluchten.

Nélie is net ontslagen bij haar betrekking als dienstmeisje. Ze probeert haar armoedig bestaan te ontlopen door als verpleegster te werken in de frontlinies van de net begonnen Eerste Wereldoorlog. Op een dag wordt het veldhospitaal onder vuur genomen en sterft voor haar ogen Rose, een jonge Zwitserse vrouw van goede afkomst die ze onder haar zorgen had. Nélie neemt de identiteit van Rose aan en vlucht naar een welgestelde kennis van de ouders van Rose. Daar aangekomen wordt ze warm onthaald op het landgoed van Madame de Lengwil en ze wordt haar gezelschapsdame en voorlezer. Nélie's leugen werkt boven haar verwachting.. La Place d'une Autre is geïnspireerd op The New Magdalen van Wilkie Collins uit 1873, waarbij het verhaal is verplaatst van het Victoriaanse Engeland naar het Frankrijk aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. Regisseuse Georges geeft haar heldin meer keuzevrijheid, kracht en vastberadenheid mee, wat Collins tussen de regels moest zetten, omdat bijna niemand in de tijd van die schrijver een verhaal met een sterke vrouwelijke persoonlijkheid interessant zou vinden. De Franse regisseusse weet een charismatisch vrouwenportret te maken, niet alleen is Nélie een sterk personage maar alle vrouwen nemen belangrijke beslissingen en staan in het middelpunt van het sociale leven, maar ze bevinden zich ook aan verschillende kanten van het conflict waar te weinig bevoorrechte plaatsen zijn. Georges laat onwillekeurig de donkere kant van de zoektocht naar emancipatie zien: het bereiken van een hoger klassenniveau gaat vaak ten koste van een ander. De hoofdrollen worden gespeeld door drie Franse topactrices met Sabine Azéma (Cézanne et moi, La vie et rien d'autre, La dentellière) als de rijke weduwe, Maud Wyler (La vie d'Adèle) en opkomende ster Lyna Khoudri (The French Despatch, Papicha) als Nélie.

Bekijk het aanbod van La Place d'une Autre

La Place d'une Autre La Place d'une Autre La Place d'une Autre La Place d'une Autre La Place d'une Autre
Filmposter Filmposter La Place d'une Autre

Regisseur La Place d'une Autre

Aurélia Georges

Schrijvers La Place d'une Autre

Aurélia Georges

Maud Ameline

Cast La Place d'une Autre

Lyna Khoudri
Maud Wyler
Laurent Poitrenaux
Sabine Azéma

La Place d'une Autre

Wil jij weten waar La Place d'une Autre op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar La Place d'une Autre draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

La Place d'une Autre informatie

Benieuwd waar La Place d'une Autre over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over La Place d'une Autre. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies La Place d'une Autre al heeft ontvangen.

La Place d'une Autre trailer

Benieuwd of La Place d'une Autre iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de La Place d'une Autre jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij La Place d'une Autre kunt kijken!