La Prière


Bekijk trailer

La Prière

107 minuten Drama 13-09-2018
Metacritic: 72,1
MovieMeter: 2,65
Thomas (22) belandt in een klooster om af te kicken. Het gebouw ligt op een geïsoleerd bergplateau, omringd door het adembenemende berglandschap van de Franse Alpen. Hij woont er samen met andere verslaafde jongens en er is niets. Geen medicijnen, geen drank en sigaretten. Geen contact met de buitenwereld, ook niet met de meisjes die in een ander complex wonen. Er is geen andere afleiding dan bidden, het samenzijn in de groep en hard werken in de buitenlucht. Aanvankelijk verzet Thomas zich tegen het spartaanse regime en zoekt afleiding bij de mooie Sybille die even verderop in het dorp woont. Mede met haar hulp en die van kloosteroverste Myriam komt hij tot inkeer. Hij geeft zich over aan zijn nieuwe levensritme en haalt steeds meer voldoening uit de krachtige onderlinge vriendschappen. Thomas ontdekt het geloof én de liefde. Maar ook een nieuw dilemma. Kiest hij de weg naar een celibatair leven als geestelijke of geeft hij zich over aan een ontluikende liefde? De jonge getalenteerde Franse acteur Anthony Bajon (Les Ogres, Rodin) speelt de hoofdrol in dit realistische drama van regisseur Cédric Kahn (L’Ennui, Trop de Bonheur, Vie Sauvage, Une Vie Meuilleur). Bajon won met deze rol de Zilveren Beer op het Internationale Film Festival van Berlijn. Verder zijn er mooie rollen voor de legendarische Duitse actrice Hanna Schygulla – icoon van de Duitse cinema in de jaren ’70 en ’80 – en Louise Grinberg (Entre les Murs, 17 Filles), Alex Brendemühl (Mal de Pierres) en Damien Chapelle (Girlhood).

Geregisseerd door

Cédric Kahn

Schrijvers

Cédric Kahn

Fanny Burdino

Samuel Doux

Aude Walker

Cast

Alex Brendemühl
Louise Grinberg
Damien Chapelle
Anthony Bajon

Alternatieve titels

La Prière

The Prayer

Bioscoopagenda van La Prière

Helaas draait La Prière niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 13-09-2018.

La Prière

Wil jij weten waar La Prière op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar La Prière draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

La Prière informatie

Benieuwd waar La Prière over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over La Prière. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies La Prière al heeft ontvangen.

La Prière trailer

Benieuwd of La Prière iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de La Prière jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij La Prière kunt kijken!