https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/78638-750e2b04c4da462b56e4752330e405cb8d36b0e8/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Lady Bird (2018)

12 Drugs en/of alcoholmisbruik Seks Grof taalgebruik
De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter.

Lady Bird

12 Drugs en/of alcoholmisbruik Seks Grof taalgebruik
94 minuten Drama, Komedie 05-04-2018

Recensies Lady Bird

Metacritic: 94,1
MovieMeter: 3,34
Rotten Tomatoes 99

Filmposter Lady Bird

De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter.

Lady Bird is het regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha), die tevens het scenario heeft geschreven. De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter. Christine 'Lady Bird' McPherson (Saoirse Ronan, Brooklyn, Atonement) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder (Laurie Metcalf, The Big Bang Theory), maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader (Tracy Letts, The Big Short) zijn baan is kwijt geraakt. Lady Bird speelt zich af in het Californische Sacramento in 2002 tegen de achtergrond van een snel veranderend economisch klimaat. De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen. Verder met o.a. Lucas Hedges (Manchester by the Sea), Beanie Feldstein (Bad Neighbours 2) en Timothée Chalamet (Call Me By Your Name).

Regisseur Lady Bird

Greta Gerwig

Schrijvers Lady Bird

Greta Gerwig

Cast Lady Bird

Lucas Hedges
Laurie Metcalf
Saoirse Ronan
Tracy Letts

Filmagenda van Lady Bird

Lady Bird

Wil jij weten waar Lady Bird op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Lady Bird draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Lady Bird informatie

Benieuwd waar Lady Bird over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Lady Bird. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Lady Bird al heeft ontvangen.

Lady Bird trailer

Benieuwd of Lady Bird iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Lady Bird jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Lady Bird kunt kijken!