https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/134882-1b6f315d333e0f582d55e5bac457bef5b28b7c54/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Lamentations of Judas (2020)

AL
Ooit vochten Angolese soldaten de koloniale oorlogen van ‘wit’ Zuid-Afrika. Ze waren onderdeel van het beruchte 32ste bataljon. Achtergelaten op de rand van de Kalahari Desert, vormen de overgebleven oud-strijders de hoofdpersonen in een film over schuld,

Lamentations of Judas

AL
93 minuten 06-08-2020

Filmposter Lamentations of Judas

Ooit vochten Angolese soldaten de koloniale oorlogen van ‘wit’ Zuid-Afrika. Ze waren onderdeel van het beruchte 32ste bataljon. Achtergelaten op de rand van de Kalahari Desert, vormen de overgebleven oud-strijders de hoofdpersonen in een film over schuld,

Angolese soldaten, bekend als ‘The Terrible Ones’, vochten ooit mee in de koloniale oorlogen van ‘wit’ Zuid-Afrika. In de jaren ’80 werden zij gerepatrieerd naar het ruïnestadje Pomfret en werden zij ten tijde van de apartheid ingezet als ordetroepen in de townships. Als filmmaker Boris Gerrets jaren later afreist naar Zuid-Afrika en enkele achtergebleven veteranen vraagt naar de rol die zij speelden in de oorlogen, stuit hij op een muur van stilte. Om hen de confrontatie met het verleden aan te laten gaan, vraagt hij hen te spelen in de verfilming van het evangelie van Judas Iskariot, het ultieme verhaal over verraad. Zo worden zij zowel personages in de documentaire als acteurs in het Bijbelverhaal, waardoor de paradox van het dader- en slachtofferperspectief zichtbaar wordt. Gaandeweg versmelt de stem van Judas met de stem van de filmmaker. Er ontstaat een aangrijpend beeld van mensen aan de verkeerde kant van de geschiedenis, waarin het bestaan van de vrije wil onderzocht wordt.

Bekijk het aanbod van Lamentations of Judas

Lamentations of Judas Lamentations of Judas Lamentations of Judas Lamentations of Judas
Filmposter Filmposter Lamentations of Judas

Regisseur Lamentations of Judas

Boris Gerrets

Schrijvers Lamentations of Judas

Onbekend

Cast Lamentations of Judas

Onbekend

Lamentations of Judas

Wil jij weten waar Lamentations of Judas op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Lamentations of Judas draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Lamentations of Judas informatie

Benieuwd waar Lamentations of Judas over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Lamentations of Judas. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Lamentations of Judas al heeft ontvangen.

Lamentations of Judas trailer

Benieuwd of Lamentations of Judas iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Lamentations of Judas jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Lamentations of Judas kunt kijken!