https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/110892-c33987114980d7f4c10e7a8498e46548852f6220/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Layla M. (2016)

12 Discriminatie Geweld Grof taalgebruik
De 18-jarige Layla trouwt in het geheim met Abdel en samen reizen ze naar het Midden-Oosten. Langzaamaan en tot haar afgrijzen, realiseert Layla zich wat de echte reden is van hun reis.

Layla M.

12 Discriminatie Geweld Grof taalgebruik
98 minuten Drama 17-11-2016

Recensies Layla M.

Rotten Tomatoes 100

Filmposter Layla M.

De 18-jarige Layla trouwt in het geheim met Abdel en samen reizen ze naar het Midden-Oosten. Langzaamaan en tot haar afgrijzen, realiseert Layla zich wat de echte reden is van hun reis.

De 18-jarige Layla (Nora El Koussour) is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster. Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en durft voor haar mening uit te komen. Ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof. Thuis heeft ze discussies hierover en Layla zet zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders. Tegen hun wil en tot schrik en ergernis van haar beste vriendin en broer, sluit ze zich aan bij een groep jonge Moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof. Binnen de groep maakt ze kennis met Abdel (Ilias Addab) die haar begrijpt en haar verhalen over de ruzies thuis aanhoort. Layla wordt verliefd en het kost Abdel geen moeite haar over te halen hem te volgen. In het geheim trouwen ze en Layla reist met hem naar het Midden-Oosten. Al snel blijkt dat Abdel steeds meer zijn eigen weg volgt en een buurvrouw is haar enige contact met de buitenwereld. Langzaamaan en tot haar afgrijzen, realiseert Layla zich wat de echte reden is van hun reis.

Regisseur Layla M.

Mijke de Jong

Schrijvers Layla M.

Mijke de Jong

Jan Eilander

Cast Layla M.

Hassan Akkouch
Ilias Addab
Nora el Koussour
Yasemin Cetinkaya

Filmagenda van Layla M.

Layla M.

Wil jij weten waar Layla M. op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Layla M. draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Layla M. informatie

Benieuwd waar Layla M. over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Layla M.. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Layla M. al heeft ontvangen.

Layla M. trailer

Benieuwd of Layla M. iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Layla M. jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Layla M. kunt kijken!