Lazzaro Felice

Lazzaro Felice de derde speelfilm van de succesvolle Italiaanse regisseur Alice Rohrwacher, waarin op schijnbaar magische wijze fabel en sociaalrealisme worden verenigd.

Lazzaro Felice

125 minuten Drama 21-03-2019
Metacritic: 87,1
MovieMeter: 3,87
Lazzaro Felice de derde speelfilm van de succesvolle Italiaanse regisseur Alice Rohrwacher, waarin op schijnbaar magische wijze fabel en sociaalrealisme worden verenigd.

Op de grens van magie en realisme, temidden van zonovergoten Italiaanse tabaksvelden, speelt het moderne sprookje Lazzaro Felice zich af. Plattelandsjongen Lazzaro, geboren en getogen in het geïsoleerde dorpje Inviolata, is de goedheid zelve en staat altijd voor iedereen klaar. De mensen om hem heen bestempelen hem als ‘simpel van geest’ en maken hier gretig gebruik van. Zo ook de verwende jonge edelman Tancredi, die Lazzaro overtuigt om hem te helpen bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering. Hij hoopt hiermee de aandacht te krijgen van zijn moeder, markiezin Alfonsina de Luna, beter bekend als de Koningin van de sigaret. Zij domineert het leven van de dorpelingen in Inviolata. De ontmoeting met Tancredi brengt Lazzaro zo van zijn stuk dat er een verschuiving in tijd en ruimte plaatsvindt. Ineens worden de dorpelingen het moderne stadsleven ingesleurd en komen erachter dat vrijheid en onafhankelijkheid ook niet zaligmakend zijn. Lazzaro Felice van regisseur Alice Rohrwacher (Le Meraviglie), werd geproduceerd door Martin Scorsese. De film won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en de Youth Jury Award op IFFR.

Geregisseerd door

Alice Rohrwacher

Schrijvers

Alice Rohrwacher

Cast

Sergi Lopez
Nicoletta Braschi
Alba Rohrwacher
Adriano Tardiolo
Agnese Graziani
Luca Chikovani

Alternatieve titels

Lazzaro Felice

Happy as Lazzaro

Bioscoopagenda van Lazzaro Felice

Lazzaro Felice

Wil jij weten waar Lazzaro Felice op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Lazzaro Felice draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Lazzaro Felice informatie

Benieuwd waar Lazzaro Felice over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Lazzaro Felice. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Lazzaro Felice al heeft ontvangen.

Lazzaro Felice trailer

Benieuwd of Lazzaro Felice iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Lazzaro Felice jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Lazzaro Felice kunt kijken!