https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/170777-d766773414ac6ba68a64029a2c01a62d89b42b47/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Le bonheur (2021)

Angst
De digitaal gerestaureerde klassieker Le bonheur is een van Agnès Varda's meest provocerende films, ze onderzoekt op bedrieglijk vrolijk wijze de ideeën van trouw en geluk in een moderne, egocentrische wereld.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Le bonheur

Angst
85 minuten 02-09-2021

Filmposter Le bonheur

De digitaal gerestaureerde klassieker Le bonheur is een van Agnès Varda's meest provocerende films, ze onderzoekt op bedrieglijk vrolijk wijze de ideeën van trouw en geluk in een moderne, egocentrische wereld.

François, een gelukkig getrouwde timmerman, wordt per ongeluk verliefd op een jong meisje. Vreemd genoeg versterkt zijn affaire juist zijn gevoelens voor zijn vrouw en kind. Maar hoe vertelt hij hen dit? Een ironisch portret van het burgerlijke gezinsleven, in pastelkleuren geschoten, gelardeerd met muziek van Mozart. Hoewel hij gelukkig getrouwd is met de aardige Thérèse (Claire Drouot), die kleding maakt vanuit huis, begint de jonge vader François (Jean-François, een gelukkig getrouwde timmerman, wordt per ongeluk verliefd op een jong meisje. Vreemd genoeg versterkt zijn affaire juist zijn gevoelens voor zijn vrouw en kind. Maar hoe vertelt hij hen dit? Een ironisch portret van het burgerlijke gezinsleven, in pastelkleuren geschoten, gelardeerd met muziek van Mozart. Hoewel hij gelukkig getrouwd is met de aardige Thérèse (Claire Drouot), die kleding maakt vanuit huis, begint de jonge vader François (Jean-Claude Drouot) een affaire met een postbeambte. Hij hoopt zo nog gelukkiger te worden, ook met zijn eigen gezin, maar zijn daden eisen onvermijdelijk hun tol. Le bonheur is een van Agnès Varda's meest provocerende films. Ze onderzoekt op bedrieglijk vrolijk wijze de ideeën van trouw en geluk in een moderne, egocentrische wereld. Varda's presenteert haar gelaagde en ironische film als een klassieke liefdesdriehoek, gefilmd in levendige kleuren en vol visuele verwijzingen naar de impressionistische schilderkunst. De film won een Zilveren Beer tijdens het filmfestival in Berlijn. Acteurs Jean-Claude en Claire Drouot waren ook in het echt getrouwd. Als schrijver en regisseur was grande dame Agnès Varda (1928-2019) een belangrijke stem in de Franse en Europese cinema en de kunstwereld, met een bijzonder oog voor de magie van het alledaagse. Haar sociaal bewogen werk is avontuurlijk, kritisch, bewogen en empathisch. Met haar eerste speelfilm Cléo de 5 à 7 (1962) plaatste ze zich in de voorste rijen van de door mannen gedomineerde filmstroming van de Nouvelle Vague. Later maakte ze faam met sprankelende autobiografische documentaires. In 2014 eerde de European Film Academy haar met een Lifetime Achievement Award.

Regisseur Le bonheur

Agnès Varda

Schrijvers Le bonheur

Onbekend

Cast Le bonheur

Jean-Claude Drouot
Marie-France Boyer
Marcelle Faure-Bertin
Manon Lanclos
Sylvia Saurel

Alternatieve titels

Le bonheur

Happiness

Filmagenda van Le bonheur

Le bonheur

Wil jij weten waar Le bonheur op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Le bonheur draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Le bonheur informatie

Benieuwd waar Le bonheur over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Le bonheur. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Le bonheur al heeft ontvangen.

Le bonheur trailer

Benieuwd of Le bonheur iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Le bonheur jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Le bonheur kunt kijken!