The Red and the Black (1996)

The Red and the Black

200 minuten Drama, Romantiek, Avontuur 1996

Recensies The Red and the Black

MovieMeter: 3,46
Julien Sorel is de zoon van een timmerman uit de provincie, in het begin van de vorige eeuw. Hij wil 'het maken' in de wereld en wordt in zijn ambitie gesterkt door het voorbeeld van zijn grote idool Napoleon en door de lectuur van Rousseau. Omdat zijn omgeving en de tijdsgeest die zelfontplooiing op een eerlijke manier in de weg staan, kiest hij resoluut voor een andere aanpak: die van hypocrisie, verleiding en bedrog. Hij gaat als huisleraar in dienst bij M. de Rênal, de burgemeester van zijn geboorteplaats. Naar de gelijknamige roman van Stendhal.

Regisseur The Red and the Black

Jean-Daniel Verhaeghe

Schrijvers The Red and the Black

Danièle Thompson

Stendhal

Jean-Daniel Verhaeghe

Cast The Red and the Black

Carole Bouquet
Kim Rossi Stuart
Judith Godrèche
Claude Rich
Kim Rossi Stewart

Alternatieve titels

Le Rouge et le Noir

The Red and the Black

Filmagenda van The Red and the Black

The Red and the Black

Wil jij weten waar The Red and the Black op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Red and the Black draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Red and the Black informatie

Benieuwd waar The Red and the Black over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Red and the Black. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Red and the Black al heeft ontvangen.

The Red and the Black trailer

Benieuwd of The Red and the Black iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Red and the Black jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Red and the Black kunt kijken!