Les Misérables (1935)

12 Angst

Les Misérables

12 Angst
108 minuten Drama, Historisch, Romantiek 1935

Recensies Les Misérables

MovieMeter: 3,39
Rotten Tomatoes 91

Filmposter Les Misérables

Frankrijk begin 1800. De arme Jean Valjean (Fredric March), gedwongen zich op het pad van diefstal te begeven om zijn familie te onderhouden, wordt door de rechtbank veroordeeld tot 10 jaar dwangarbeid op een galei. Veroordeelden zijn na hun vrijlating gedwongen zich met regelmaat bij de politie te melden maar Valjean neemt een ander identiteit aan en verdwijnt uit het zicht. Onder de naam Champmathieu bouwt hij een succesvol bestaan op als ondernemer. Hij schopt het zelfs tot burgemeester maar dan arriveert de nieuwe politie-inspecteur Javert (Charles Laughton) in het stadje. Javert was vroeger werkzaam als hoofdcipier op dezelfde galei als waar Champmathieu vast zat en is de enige die hem zou kunnen ontmaskeren. Want de wet is voor iedereen gelijk en volgens de wet is Valjean een crimineel op de vlucht.
Filmposter Filmposter Les Misérables

Regisseur Les Misérables

Richard Boleslawski

Schrijvers Les Misérables

W.P. Lipscomb

Victor Hugo

Cast Les Misérables

Charles Laughton
Fredric March
Rochelle Hudson
Cedric Hardwicke

Alternatieve titels

Les Misérables

Les Miserables (1935)

Les Misérables

Wil jij weten waar Les Misérables op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Les Misérables draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Les Misérables informatie

Benieuwd waar Les Misérables over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Les Misérables. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Les Misérables al heeft ontvangen.

Les Misérables trailer

Benieuwd of Les Misérables iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Les Misérables jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Les Misérables kunt kijken!