https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/212010-8ce30957de21f0256e8293b7c15552ebeb545f3c/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Les Pires (Previously Unreleased) (2023)

6
Dit ontroerende debuut brengt ons dichter bij de belevingswereld van kinderen en trekt de ethiek van het casten van mensen die een versie van zichzelf spelen in twijfel.

Les Pires (Previously Unreleased)

6
99 minuten 29-06-2023

Filmposter Les Pires (Previously Unreleased)

Dit ontroerende debuut brengt ons dichter bij de belevingswereld van kinderen en trekt de ethiek van het casten van mensen die een versie van zichzelf spelen in twijfel.

Deze film-in-een-film volgt een regisseur tijdens het maken van een drama over probleemkinderen. Het ontroerende debuut brengt ons dichter bij de belevingswereld van de kinderen, en trekt de ethiek van het filmmaken in twijfel. De Vlaamse regisseur Gabriel (Johan Heldenbergh) is 54 en maakt zijn eerste film, een rauw portret van getroubleerde kinderen, met de veelzeggende titel Pissing in the North Wind. Hij doet een casting in Cité Pablo Picasso, een woonproject in de buitenwijken van het Franse Boulogne-Sur-Mer. In een veelzeggende scène legt Gabriel aan een toekomstige jonge acteur uit dat hij op zoek is naar kinderen die geen gemakkelijk leven hebben gehad. Die antwoordt: "Het lijkt alsof je gewoon op zoek bent naar de ergste." Les pires (The Worst Ones) volgt Gabriel en zijn crew tijdens de pre-productie en filmopnames, waarbij de grenzen tussen documentaire en fictie compleet vervagen. Ze confronteren ons met de vragen van elke filmmaker die met niet-professionals in een precaire omgeving werkt. Is het respectvol, therapeutisch of juist uitbuiting om gebruik te maken van de persoonlijke ellende van je acteurs? Les pires is buitengewoon open over de valkuilen rond het casten van mensen die een versie van zichzelf spelen. Regisseurs Lise Akoka en Romane Gueret hebben daarbij iets echts én magisch neergezet. Hierdoor raken we emotioneel betrokken bij de benarde situatie van hun personages en trekken we tegelijkertijd de ethiek van het filmmaken in twijfel. Winnaar van de Un Certain Regard-prijs in Cannes. De film is zowel Nederlands als Engels ondertiteld beschikbaar.

Bekijk het aanbod van Les Pires (Previously Unreleased)

Les Pires (Previously Unreleased) Les Pires (Previously Unreleased) Les Pires (Previously Unreleased) Les Pires (Previously Unreleased) Les Pires (Previously Unreleased)
Filmposter Filmposter Les Pires (Previously Unreleased)

Regisseurs Les Pires (Previously Unreleased)

Lise Akoka

Romane Gueret

Schrijvers Les Pires (Previously Unreleased)

Onbekend

Cast Les Pires (Previously Unreleased)

Johan Heldenbergh
Timéo Mahaut
Mallory Wanecque

Alternatieve titels

Les Pires (Previously Unreleased)

The Worst Ones

Les Pires (Previously Unreleased)

Wil jij weten waar Les Pires (Previously Unreleased) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Les Pires (Previously Unreleased) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Les Pires (Previously Unreleased) informatie

Benieuwd waar Les Pires (Previously Unreleased) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Les Pires (Previously Unreleased). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Les Pires (Previously Unreleased) al heeft ontvangen.

Les Pires (Previously Unreleased) trailer

Benieuwd of Les Pires (Previously Unreleased) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Les Pires (Previously Unreleased) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Les Pires (Previously Unreleased) kunt kijken!