https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/136348-207c892941da420e927be61cb5940335aba75712/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Marona (2020)

AL

Marona

AL
92 minuten 15-10-2020

Recensies Marona

Filmposter Marona

Marona is een kruising tussen een Argentijnse Mastiff en een prachtige bastaardhond. Kort na haar geboorte, wordt het kleine hondje met een hartvormig neusje gescheiden van haar familie, en na te zijn afgewezen door haar eigen vader, wordt ze verkocht aan Manole, de acrobaat, die haar haar eerste echte naam geeft: Ana. Het hondje schenkt hem hondstrouw al haar liefde en aandacht, terwijl ze samen optreden en momenten van geluk delen. Wanneer Manole een belangrijk contract krijgt aangeboden waarbij er geen ruimte is voor honden, besluit ze om weg te lopen. Ze wil niet deelnemen aan zijn ongeluk. Eenzaam en zwervend door de straten, wordt ze gevonden in een vuilnisbak door een ingenieur genaamd Istvan, die haar de naam Sara geeft. Na een harmonieus begin op de bouwplaats waar hij werkt, raakt Istvan steeds meer gehecht aan het hondje. Wanneer het werk af is, besluit hij haar naar het huis van zijn moeder te brengen. De oude dame heeft last van stemmingswisselingen en helse pijn, en verwondt het hondje onbedoeld. Sara wordt uiteindelijk geadopteerd door Istvan en zijn vrouw. Madalina, de vrouw van Istvan, voor wie de hond meer een bevlieging is, probeert Marona stil te laten zitten als een standbeeld. Het hondje blijkt niet zo gehoorzaam te zijn als ze zou willen, en dus probeert Madalina van haar af te komen; gelukkig weet Sara te ontsnappen aan de hondenvangers en loopt ze weer weg. Ze wordt uiteindelijk gevonden in een park, door een meisje genaamd Solange, dat haar de naam Marona geeft. Marona is eerst niet welkom bij de moeder en de grootvader van het meisje. Maar ze maakt een gebaar van zelfopoffering dat het hele gezin ontroert, en wordt alsnog geadopteerd. Het is de tijd om mensen te accepteren en lief te hebben zoals ze zijn, en langzaamaan vindt Marona een (ander) plekje in haar hart voor iedereen. Ze is Solange’s trouwe viervoeter, maar ook een geruststellende aanwezigheid ter compensatie van haar overweldigde en uitgeputte moeder. Marona redt zelfs het leven van de grootvader als hij in het park een hartaanval krijgt. Naarmate de jaren verstrijken en Solange een tiener wordt, verliest ze geleidelijk interesse in het hondje. Op een dag bindt ze Marona vast aan een boom en belooft ze om later terug te komen. Vertrouwend op haar instinct om haar baasje te beschermen, slaagt Marona erin om de riem te breken en rent ze achter haar aan. Solange staat op het punt om aangereden te worden maar Marona duwt haar weg en vangt zelf de klap op. Ze voelt hoe haar lichaampje het opgeeft en denkt, stervend, terug aan haar leven en al haar baasjes, van wie ze onvoorwaardelijk heeft gehouden. Een hondenleven...

Regisseur Marona

Anca Damian

Schrijvers Marona

Anca Damian

Anghel Damian

Cast Marona

Nathalie Boutefeu
Bruno Salomone
Lizzie Brocheré
Thierry Hancisse

Alternatieve titels

L'Extraordinaire Voyage de Marona

Marona's Fantastic Tale

Marona

Marona

Wil jij weten waar Marona op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Marona draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Marona informatie

Benieuwd waar Marona over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Marona. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Marona al heeft ontvangen.

Marona trailer

Benieuwd of Marona iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Marona jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Marona kunt kijken!