Lezing: Vertigo & The Male Gaze (2024)

Lezing: Vertigo & The Male Gaze

60 minuten 24-02-2024
Lezing door Basje Boer over Hitchcocks meesterwerk Vertigo en de male gaze, de rol van het slachtoffer en vrouwelijke archetypen in films. VERTIGO is niet alleen een van de grootste meesterwerken van Alfred Hitchcock, maar ook een van de meest gevierde filmklassiekers. En het is niet moeilijk te zien waarom, want dit verhaal over een man die fictie boven de werkelijkheid verkiest kan worden geïnterpreteerd als een ode aan de cinema. In de nieuwe essaybundel Pose - Over hoe we kijken en wie we spelen biedt schrijfster en filmjournalist Basje Boer een andere kijk op VERTIGO, waarin een man een vrouw zo verheerlijkt dat ze eigenlijk niet meer eens menselijk is. En VERTIGO is zeker niet de enige film waarin dit voorkomt. Hoe kan dat? In haar lezing Vertigo & The Male Gaze bespreekt Boer haar kijk op VERTIGO, samen met verwante onderwerpen en thema's uit haar boek, zoals de theorie van de male gaze, waarom vrouwelijke passiviteit aantrekkelijk is voor zowel mannen als vrouwen, en vrouwelijke archetypen in cinema en popcultuur. Na de lezing, om 21.00 uur, vertonen we VERTIGO. Koop hier je tickets. In samenwerking met Studium Generale Maastricht.

Regisseur Lezing: Vertigo & The Male Gaze

Onbekend

Schrijvers Lezing: Vertigo & The Male Gaze

Onbekend

Cast Lezing: Vertigo & The Male Gaze

Onbekend

Lezing: Vertigo & The Male Gaze

Wil jij weten waar Lezing: Vertigo & The Male Gaze op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Lezing: Vertigo & The Male Gaze draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Lezing: Vertigo & The Male Gaze informatie

Benieuwd waar Lezing: Vertigo & The Male Gaze over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Lezing: Vertigo & The Male Gaze. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Lezing: Vertigo & The Male Gaze al heeft ontvangen.

Lezing: Vertigo & The Male Gaze trailer

Benieuwd of Lezing: Vertigo & The Male Gaze iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Lezing: Vertigo & The Male Gaze jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Lezing: Vertigo & The Male Gaze kunt kijken!