https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/64050-8ca6a795d88f69bef0853695b0cd8e956aa325ca/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Dust in the Wind (2016)

Dust in the Wind

109 minuten Drama, Romantiek 18-02-2016

Recensies Dust in the Wind

MovieMeter: 3,68

Filmposter Dust in the Wind

Bij de première van The Assassin, de nieuwste film van de Taiwanese regisseur Hou Hsiao-hsien, brengt EYE twee van zijn vroegere films uit in de theaters. Met Dust in the Wind – over het leven van een jong stelletje in een Chinees provinciestadje – behaalde Hou Hsiao-hsien een van zijn eerste artistieke en commerciële successen. Het contemplatieve Dust in the Wind is het verhaal van een jeugdliefde die op de proef wordt gesteld. Een Chinese jongeman trekt van het platteland naar Taipeh om geld te verdienen, samen met zijn meisje. Ze zweren elkaar eeuwig trouw. Wanneer de jongeman uit dienst komt blijkt het meisje echter getrouwd, hem rest niets anders dan terug te keren naar het dorp, waar slechts zijn grootvader wacht. In een ogenschijnlijk simpele vertelling weet Hou Hsiao-hsien de verschillen tussen de platteland en grote stad raak te treffen; ook de desillusie van de hoofdpersoon was destijds voor veel jonge (Taiwan-)Chinezen herkenbaar. ‘Een van de beste tien films van de jaren tachtig’, schreef The Village Voice.

Regisseur Dust in the Wind

Hsiao-Hsien Hou

Schrijvers Dust in the Wind

T'ien-wen Chu

Nien-Jen Wu

Cast Dust in the Wind

Tianlu Li
Shufen Xin
Shu-Fen Hsin
Lawrence Ko
Shu-Fang Chen
Jingwen Wang
Chi-Ying Kao

Alternatieve titels

Dust in the Wind

Liàn liàn fengchén

Lian Lian Feng Chen

Filmagenda van Dust in the Wind

Dust in the Wind

Wil jij weten waar Dust in the Wind op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Dust in the Wind draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Dust in the Wind informatie

Benieuwd waar Dust in the Wind over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Dust in the Wind. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Dust in the Wind al heeft ontvangen.

Dust in the Wind trailer

Benieuwd of Dust in the Wind iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Dust in the Wind jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Dust in the Wind kunt kijken!