The Missing Picture (2012)

The Missing Picture

92 minuten Documentaire 2012

Recensies The Missing Picture

Metacritic: 87,1
MovieMeter: 3,5
Rotten Tomatoes 99

Filmposter The Missing Picture

Al vele jaren wordt er gezocht naar een ontbrekende foto: een foto genomen tussen 1975 en 1979 door de Rode Khmer toen ze regeerden over Cambodja. Op zichzelf kan de foto geen bewijs leveren voor massamoord, maar het geeft wel een beeld tot nadenken, vraagt ons te mediteren en de geschiedenis vast te leggen. Er is gezocht in archieven en oude kranten in de landelijke dorpjes van Cambodja. Vandaag de dag blijkt dat de foto verdwenen is. Eigenlijk bleek er helemaal geen foto te zijn, dus is de foto gecreëerd. De documentaire toont niet de foto noch de zoektocht naar een uniek beeld, maar het beeld van een zoektocht: de zoektocht die cinema mogelijk maakt.
Filmposter Filmposter The Missing Picture

Regisseur The Missing Picture

Rithy Panh

Schrijvers The Missing Picture

Rithy Panh

Christophe Bataille

Cast The Missing Picture

Randal Douc
Jean-Baptiste Phou

Alternatieve titels

L'Image Manquante

The Missing Picture

Filmagenda van The Missing Picture

The Missing Picture

Wil jij weten waar The Missing Picture op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Missing Picture draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Missing Picture informatie

Benieuwd waar The Missing Picture over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Missing Picture. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Missing Picture al heeft ontvangen.

The Missing Picture trailer

Benieuwd of The Missing Picture iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Missing Picture jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Missing Picture kunt kijken!