https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/79363-4b6092849a281702270bfe145c940d55e04f47e2/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Insult (2018)

12 Angst Geweld Grof taalgebruik
In The Insul leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

The Insult

12 Angst Geweld Grof taalgebruik
112 minuten Drama 15-02-2018

Recensies The Insult

Metacritic: 72,1
MovieMeter: 3,58

Filmposter The Insult

In The Insul leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt.

In The Insult leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. Politiek en religie verdelen een land waar de wonden uit het verleden nog lang niet geheeld zijn. Tijdens de renovatiewerken van een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is een Libanese christen, Yasser een Palestijnse vluchteling. Als de ruzie uit de hand loopt door een belediging, worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak. The Insult is internationaal omarmd door het publiek en won verschillende publieksprijzen. Voor zijn rol ontving Kamel El Basha op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur. De film staat verder op de shortlist van de Oscar voor Beste Buitenlandse Film en zal op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam zijn Nederlandse première beleven.

Regisseur The Insult

Ziad Doueiri

Schrijvers The Insult

Ziad Doueiri

Joelle Touma

Cast The Insult

Diamand Bou Abboud
Kamel El Basha
Adel Karam
Christine Choueiri
Camille Salameh

Alternatieve titels

The Insult

L'Insulte

Filmagenda van The Insult

The Insult

Wil jij weten waar The Insult op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Insult draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Insult informatie

Benieuwd waar The Insult over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Insult. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Insult al heeft ontvangen.

The Insult trailer

Benieuwd of The Insult iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Insult jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Insult kunt kijken!