Live Ballet The Sleeping Beauty

Live Ballet The Sleeping Beauty

180 minuten
Donderdag 16 januari 2020 om 20:15 uur Laat je met The Royal Ballet meevoeren naar een betoverde wereld van prinsessen, feeënmoeders en magische spreuken in deze kenmerkende productie van het klassieke ballet van Petipa, met de glorieuze muziek van Tsjaikovski. The Sleeping Beauty heeft een speciale plaats in het repertoire van The Royal Ballet. Het was het ballet waarmee het bedrijf in 1946 na de Tweede Wereldoorlog het Royal Opera House heropende, de eerste productie in zijn nieuwe huis in Covent Garden. Margot Fonteyn danste de rol van de mooie prinses Aurora in de eerste uitvoering, met Robert Helpmann als Prins Florimund. Zestig jaar later, in 2006, werd de originele opvoering van 1946 door de toenmalige directeur van The Royal Ballet Monica Mason en Christopher Newton nieuw leven ingeblazen, waardoor de prachtige ontwerpen en glinsterende kostuums van Oliver Messel op het toneel verschenen. Synopsis De boze fee Carabosse is woedend dat ze niet is uitgenodigd voor de doop van prinses Aurora. Ze geeft de baby een spoel en zegt dat de prinses op een dag haar vinger erop zal prikken en zal sterven. De Lila Fee maakt haar eigen doopgift een verzachting van Carabosse's vloek: Aurora zal niet sterven, maar zal in een diepe slaap vallen, die alleen de kus van een prins zal verbreken. Credits Choreografie: Marius Petipa, Frederick Ashton, Anthony Dowell en Christopher Wheeldon Muziek: Pyotr Il’yich Tchaikovsky

Geregisseerd door

Onbekend

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van Live Ballet The Sleeping Beauty

Live Ballet The Sleeping Beauty

Wil jij weten waar Live Ballet The Sleeping Beauty op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Live Ballet The Sleeping Beauty draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Live Ballet The Sleeping Beauty informatie

Benieuwd waar Live Ballet The Sleeping Beauty over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Live Ballet The Sleeping Beauty. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Live Ballet The Sleeping Beauty al heeft ontvangen.

Live Ballet The Sleeping Beauty trailer

Benieuwd of Live Ballet The Sleeping Beauty iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Live Ballet The Sleeping Beauty jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Live Ballet The Sleeping Beauty kunt kijken!