Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci (2020)

Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci

11-07-2020
Dinsdag 21 april 2020 om 20:00 uur Cavalleria Rusticana (Rustic Chivalry) van Pietro Mascagni en Ruggiola Leoncavallo's Pagliacci (The Players) is de meest bekende dubbele act van de Italiaanse opera, maar ze werden onafhankelijk geschreven. Cavalleria Rusticana ging enorm succesvol in 1890 in première en had ongetwijfeld een invloed op Leoncavallo. Zijn Pagliacci in 1892 was ook een triomf. De twee werken, beide onmiskenbare meesterwerken van de verismo-traditie van het realisme, delen een dramatische beknoptheid, melodische rijkdom en een obsessie met gewelddadige jaloezie. De productie van Damiano Michieletto won een Olivier Award toen hij voor het eerst werd gepresenteerd in 2015. Hij plaatst beide opera's in hetzelfde dorp, waardoor personages uit het ene stuk in het andere stuk kunnen verschijnen, maar ook een theatraal realisme bieden in visuals die modern en toch tijdloos zijn. De productie werd bij de première alom geprezen en door de Financial Times samengevat als 'een alom aangrijpende avond'. Synopsis Cavalleria Rusticana Damiano Michieletto's Olivier Award-winnende productie van Mascagni's grootste opera vertelt een tragisch verhaal van verlaten liefde en gewelddadige wraak. Turridu, die verloofd was met Lola, heeft zijn geliefde verloren tijdens zijn afwezigheid wegens dienstplicht. Wanneer Turridu terugkeert van het leger, ontdekt hij zij nu getrouwd is met Alfio. Om zichzelf te troosten is hij een verhouding begonnen met Santuzza, maar zijn liefde voor Lola is nooit verdwenen. Credits Muziek: Pietro Mascagni Libretto: Giovanni Targioni-Tozzetti en Guido Menasci Regisseur: Damiano Michieletto Synopsis Pagliacci De Olivier Award-winnende productie van Damiano Michieletto zet Leoncavallo's spannende opera van gewelddadige jaloezie in het hedendaagse Sicilië. Een troep acteurs, geleid door Canio, komt er een toneelstuk opvoeren. Canio’s vrouw Nedda wijst de avances van haar medespeler Tonio af, die zich gekwetst voelt en wraak zweert. Hij overhoort een gesprek tussen Nedda en haar minnaar Silvio, met wie ze wil vluchten. Tonio licht Canio in. Credits Muziek: Ruggero Leoncavallo Libretto: Ruggero Leoncavallo Regisseur: Damiano Michieletto

Regisseur Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci

Onbekend

Schrijvers Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci

Onbekend

Cast Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci

Onbekend

Filmagenda van Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci

Filmagenda deze week Deze week Week 28

Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci draait helaas niet in de bioscoop

Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci

Wil jij weten waar Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci informatie

Benieuwd waar Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci al heeft ontvangen.

Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci trailer

Benieuwd of Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Live Opera Cavalleria Rusticana / Pagliacci kunt kijken!