https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/217555-4a5a4c935b3188a2f71192961037e47ac32c41e2/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Los Colonos (2024)

16
Los Colonos is een ruige western die een blik werpt op Chili’s koloniale verleden waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de genocide van de inheemse bevolking.

Los Colonos

16
97 minuten 18-01-2024

Filmposter Los Colonos

Los Colonos is een ruige western die een blik werpt op Chili’s koloniale verleden waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de genocide van de inheemse bevolking.

Tierra del Fuego, 1901. In het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika schakelt een tirannieke Chileense landeigenaar drie mannen in – een huurling uit Texas, een officier uit het Britse leger en een Chileense gids van gemengd ras – om samen op expeditie te gaan en de grenzen van zijn land af te bakenen: een doorgang voor zijn kuddes schapen naar de Atlantische Oceaan zou een nieuwe handelsroute openen. Onderlinge spanningen lopen hoog op wanneer de ware aard van de reis, het verdrijven en vermoorden van de ‘indígenas’, naar boven komt. Het duurt niet lang voordat de expeditie omslaat naar een gewelddadige klopjacht. Los Colonos is een ruige western die een blik werpt op Chili’s koloniale verleden waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de genocide van de inheemse bevolking. Regisseur Felipe Gálvez schetst in zijn speelfilmdebuut het verschil tussen een geschiedenis en een realiteit die nog maar weinig aan het licht is gekomen en die nog steeds zijn sporen nalaat in het huidige Chili. Het bloedstollende verhaal met adembenemende beelden van Patagonië ging in première bij Un Certain Regard in Cannes, werd er bekroond met de FIPRESCI prijs en is vervolgens door Chili geselecteerd als Oscarinzending.

Bekijk het aanbod van Los Colonos

Regisseur Los Colonos

Felipe Gálvez Haberle

Schrijvers Los Colonos

Onbekend

Cast Los Colonos

Mark Stanley
Sam Spruell
Alfredo Castro

Filmagenda van Los Colonos

Los Colonos

Wil jij weten waar Los Colonos op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Los Colonos draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Los Colonos informatie

Benieuwd waar Los Colonos over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Los Colonos. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Los Colonos al heeft ontvangen.

Los Colonos trailer

Benieuwd of Los Colonos iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Los Colonos jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Los Colonos kunt kijken!