https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/174424-963964eecd5a862536918d151ac81eb4a39f4851/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Lourdes (2021)

AL

Lourdes

AL
92 minuten 24-06-2021

Recensies Lourdes

Filmposter Lourdes

Lourdes is een klein stadje in het zuiden van Frankrijk waar 160 jaar geleden de Maagd Maria verscheen aan Bernadette Soubirous. Nu is het een plek waar dagelijks duizenden pelgrims uit de hele wereld samenkomen in de hoop op een wonder. Al tientallen miljoenen mensen streelden de rots in de grot van Lourdes. Ze lieten er een afdruk achter van hun dromen, hun verwachtingen, hun hoop en hun verdriet. In Lourdes komen kwetsbaren en behoeftigen samen. Het heiligdom is een schuilplaats voor pelgrims, in al hun naaktheid. Letterlijk – wanneer ze zich uitkleden om te baden in de bronnen – en figuurlijk – in een direct, bijna lijfelijk contact met de Heilige Maagd. Filmmakers Thierry Demaizière en Alban Teurlai trokken eropuit om deze pelgrims te ontmoeten. De ernstig zieken en hun verzorgers, zwervers, soldaten en sekswerkers. Ze luisterden naar hun gefluisterde gebeden en hun door beproeving getekende levens. In de documentaire laten de filmmakers zien dat Lourdes veel meer is dan een heilige plaats. Het is een groots theater van het leven waar aangrijpende levensverhalen verteld worden. Een plek waar ook gedanst en gelachen wordt. En hartverscheurend gehuild bij het afscheid want "als je in Lourdes bent, kun je je laten zien zoals je bent".

Bekijk het aanbod van Lourdes

Regisseurs Lourdes

Alban Teurlai

Thierry Demaizière

Schrijvers Lourdes

Onbekend

Cast Lourdes

Onbekend

Filmagenda van Lourdes

Lourdes

Wil jij weten waar Lourdes op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Lourdes draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Lourdes informatie

Benieuwd waar Lourdes over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Lourdes. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Lourdes al heeft ontvangen.

Lourdes trailer

Benieuwd of Lourdes iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Lourdes jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Lourdes kunt kijken!