https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/77067-ab7de4f2a6e24e97e4c3133846d838a943873ae5/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Loving Vincent (2017)

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Loving Vincent

95 minuten Animatie 26-10-2017

Recensies Loving Vincent

Metacritic: 62,1
Rotten Tomatoes 85

Filmposter Loving Vincent

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (The Queen) en Saoirse Ronan (Brooklyn).

Regisseurs Loving Vincent

Dorota Kobiela

Hugh Welchman

Schrijvers Loving Vincent

Dorota Kobiela

Hugh Welchman

Jacek Dehnel

Cast Loving Vincent

Jerome Flynn
Helen McCrory
Douglas Booth
Holly Earl
Josh Burdett
Robin Hodges

Filmagenda van Loving Vincent

Loving Vincent

Wil jij weten waar Loving Vincent op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Loving Vincent draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Loving Vincent informatie

Benieuwd waar Loving Vincent over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Loving Vincent. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Loving Vincent al heeft ontvangen.

Loving Vincent trailer

Benieuwd of Loving Vincent iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Loving Vincent jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Loving Vincent kunt kijken!