AIC: Lucian Freud: A Self Portrait (2020)

AIC: Lucian Freud: A Self Portrait

80 minuten 2020
Ook dit seizoen vertonen we voor het eerst deze reeks spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Curatoren en experts geven een toelichting. Deze documentaires zijn verweven met biografieën en bieden exclusieve beelden achter de schermen direct vanuit de musea. Bij deze voorstelling ontvangt u gratis een kopje koffie of thee met wat lekkers. Voor het eerst in de geschiedenis brengt de Royal Academy of Arts in Londen, in samenwerking met het Museum of Fine Arts in Boston, de zelfportretten van Lucian Freud samen. De tentoonstelling toont meer dan 50 schilderijen, prenten en tekeningen waarin de moderne meester van Britse kunst zijn standvastige blik op zichzelf heeft gevestigd. Lucian Freud, een van de beroemdste schilders van onze tijd, is ook een van de weinige 20e-eeuwse kunstenaars die zich met zo’n consistentie presenteerden. Bijna zeven decennia geven zijn zelfportretten een fascinerend inzicht in zijn psyché en ontwikkeling als schilder, van zijn vroegste portret in 1939 tot het laatste dat 64 jaar later werd gemaakt. Al met al vertegenwoordigen zijn portretten een opwindend onderzoek naar de dynamiek van veroudering en het proces van zelfexpressie. Deze uiterst opwindende tentoonstelling biedt een unieke gelegenheid voor Exhibition On Screen om het levenswerk van een meester in een show te onthullen.

Regisseur AIC: Lucian Freud: A Self Portrait

David Bickerstaff

Schrijvers AIC: Lucian Freud: A Self Portrait

Onbekend

Cast AIC: Lucian Freud: A Self Portrait

Onbekend

Alternatieve titels

AIC: Lucian Freud: A Self Portrait

Exhibition on Screen: Lucian Freud - A Self Portrait 2020

Filmagenda van AIC: Lucian Freud: A Self Portrait

AIC: Lucian Freud: A Self Portrait

Wil jij weten waar AIC: Lucian Freud: A Self Portrait op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar AIC: Lucian Freud: A Self Portrait draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

AIC: Lucian Freud: A Self Portrait informatie

Benieuwd waar AIC: Lucian Freud: A Self Portrait over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over AIC: Lucian Freud: A Self Portrait. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies AIC: Lucian Freud: A Self Portrait al heeft ontvangen.

AIC: Lucian Freud: A Self Portrait trailer

Benieuwd of AIC: Lucian Freud: A Self Portrait iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de AIC: Lucian Freud: A Self Portrait jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij AIC: Lucian Freud: A Self Portrait kunt kijken!