https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/111457-d97be8585598479968faeb6e0ebb488322604eb2/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Lumière! (2018)

AL
Selectie van wereldberoemde filmbeelden en onbekende juweeltjes vormt een reis naar de oorsprong van de cinema.

Lumière!

AL
90 minuten Documentaire 08-03-2018

Recensies Lumière!

MovieMeter: 3,41

Filmposter Lumière!

Selectie van wereldberoemde filmbeelden en onbekende juweeltjes vormt een reis naar de oorsprong van de cinema.

In 1895 vinden de gebroeders Lumière de cinematograaf uit en draaien ze de allereerste films. Regie, travellling, trucage of remake, al doende ontdekken ze de kunst van het filmen. Deze selectie van wereldberoemde meesterwerken en onbekende juweeltjes vormt een reis naar de oorsprong van de cinema. Het zijn onvergetelijke beelden die ons een unieke blik gunnen op Frankrijk en de wereld die zich openstelt voor de 20e eeuw.
Lumière! Lumière! Lumière! Lumière! Lumière!
Filmposter Filmposter Lumière!

Regisseur Lumière!

Thierry Frémaux

Schrijvers Lumière!

Thierry Frémaux

Cast Lumière!

Martin Scorsese
Thierry Frémaux
François Clerc
Benoît Duval

Alternatieve titels

Lumiere! L'Aventure Commence

Lumière!

Filmagenda van Lumière!

Lumière!

Wil jij weten waar Lumière! op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Lumière! draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Lumière! informatie

Benieuwd waar Lumière! over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Lumière!. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Lumière! al heeft ontvangen.

Lumière! trailer

Benieuwd of Lumière! iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Lumière! jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Lumière! kunt kijken!