Machuca (2004)

6 Angst Geweld

Machuca

6 Angst Geweld
121 minuten Drama, Historisch, Biografisch 2004

Recensies Machuca

Metacritic: 76,1
MovieMeter: 3,54
Rotten Tomatoes 89

Filmposter Machuca

Pater McEnroe staat in Santiago de Chili aan het hoofd van een eliteschool. Omdat hij gelooft in een democratische en klassenloze maatschappij worden er ook enkele kinderen uit de achterbuurten in de klas toegelaten. Zo ontmoeten Gonzalo Infante en Pedro Machuca elkaar. Ondanks hun respectievelijk rijke en arme achtergrond worden ze vrienden. Hun levensverhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de regering Allende en de daaropvolgende machtsgreep van de militairen. Vooral dat laatste heeft een ingrijpende invloed op het leven van de twee prille tieners.
Filmposter Filmposter Machuca

Regisseur Machuca

Andrés Wood

Schrijvers Machuca

Andrés Wood

Roberto Brodsky

Eliseo Altunaga

Mamoun Hassan

Cast Machuca

Ariel Mateluna
Manuela Martelli
Matías Quer
Aline Küppenheim

Filmagenda van Machuca

Machuca

Wil jij weten waar Machuca op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Machuca draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Machuca informatie

Benieuwd waar Machuca over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Machuca. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Machuca al heeft ontvangen.

Machuca trailer

Benieuwd of Machuca iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Machuca jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Machuca kunt kijken!