Mackie Messer - Brecht's Dreigroschenfilm

Mackie Messer - Brecht's Dreigroschenfilm

Die Dreigroschenoper, op tekst van Bertolt Brecht en muziek van Kurt Weill, ging in augustus 1928 in Berlijn in première. Het succes van het in de achterbuurten van Londen gesitueerde schelmenverhaal was zo groot dat Brecht werd gevraagd ook het scenario voor een verfilming te schrijven. Nadat schrijver en producenten het niet eens konden worden, trok de eerste zich terug. Weill werd in een later stadium ontslagen. Regisseur Joachim Lang nam Brechts oorspronkelijke treatment als uitgangspunt voor zijn rijk gedecoreerde en gekostumeerde film, waarin uiteraard ook de beroemde venijnige liedjes voorbijkomen, zoals Mackie Messer. Een heel andere versie dus dan de film uit 1931 van G.W. Pabst, waaruit de maatschappijkritische angel goeddeels was verwijderd. Bij de voorstelling van dinsdag 17 september is uitgever en Brecht-kenner Cristophe Buchwald aanwezig voor een inleiding. Gekochte tickets kunnen niet geretourneerd of omgeruild worden.

Geregisseerd door

Joachim Lang

Schrijvers

Onbekend

Cast

Joachim Król
Tobias Moretti
Hannah Herzsprung
Lars Eidinger

Bioscoopagenda van Mackie Messer - Brecht's Dreigroschenfilm

Helaas draait Mackie Messer - Brecht's Dreigroschenfilm niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 27-01-2020.

Mackie Messer - Brecht's Dreigroschenfilm

Wil jij weten waar Mackie Messer - Brecht's Dreigroschenfilm op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Mackie Messer - Brecht's Dreigroschenfilm draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Mackie Messer - Brecht's Dreigroschenfilm informatie

Benieuwd waar Mackie Messer - Brecht's Dreigroschenfilm over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Mackie Messer - Brecht's Dreigroschenfilm. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Mackie Messer - Brecht's Dreigroschenfilm al heeft ontvangen.

Mackie Messer - Brecht's Dreigroschenfilm trailer

Benieuwd of Mackie Messer - Brecht's Dreigroschenfilm iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Mackie Messer - Brecht's Dreigroschenfilm jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Mackie Messer - Brecht's Dreigroschenfilm kunt kijken!