https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/135855-a72ca6e86c3377f0348ef2f4c3f0ff1ea2dcea2b/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Maiden (2020)

AL
Een adembenemend en hartveroverend verhaal met Tracy Edwards als de meest menselijke held. Vol van twijfel aan haar zelf, en onder immense druk, houdt ze het soms maar net vol en weet ze op miraculeuze wijze zowel alle maatschappelijke tegenwerking als de
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Maiden

AL
97 minuten Documentaire 09-07-2020

Recensies Maiden

Metacritic: 82,1
Rotten Tomatoes 98

Filmposter Maiden

Een adembenemend en hartveroverend verhaal met Tracy Edwards als de meest menselijke held. Vol van twijfel aan haar zelf, en onder immense druk, houdt ze het soms maar net vol en weet ze op miraculeuze wijze zowel alle maatschappelijke tegenwerking als de

Bijzonder heroïsche en bezielende feel-good film over Tracy, een “pint-sized high-school drop-out” van 24, die het in haar hoofd haalt om met een geheel vrouwelijke bemanning deel te nemen aan de zwaarste en gevaarlijkste zeilrace rond de wereld. Het zijn de jaren ’80, waarin "girls aren’t for sailing, they're for screwing when you get into port". Tracey Edwards loopt als 16-jarige weg van huis en leert zeilen via baantjes als kok en poetser op zeilboten. Wanneer ze over de Whitbread Round the World Race hoort, is ze verkocht. Vrouwen worden echter niet sterk genoeg geacht om als zeilmaat mee te mogen, laat staan kapitein of navigator te kunnen zijn. Onwaarschijnlijk volhardend en werkelijk met alle tegenwerking die je maar kan bedenken, lukt het haar samen met twaalf andere avontuurlijke vrouwen een boot klaar te krijgen. Journalisten sluiten weddenschappen op hoe lang het duurt voor ze verongelukken. In de Guardian wordt de boot omschreven als "a tin full of tarts". Het is 1989. De race zelf is intens spannend en opwindend en tegelijkertijd van een grote schoonheid. De vrouwen willen winnen en zetten daarbij alles op het spel. Ze weerstaan bizar brute weersomstandigheden, maar ook grote spanningen, wanneer er mogelijk fatale beslissingen worden genomen. Een adembenemend en hartveroverend verhaal met Tracy Edwards als de meest menselijke held. Vol van twijfel aan haar zelf, en onder immense druk, houdt ze het soms maar net vol en weet ze op miraculeuze wijze zowel alle maatschappelijke tegenwerking als de extreem slopende zeilomstandigheden te overwinnen. Absolutely brilliant!
Maiden Maiden Maiden Maiden
Filmposter Filmposter Maiden

Regisseur Maiden

Alex Holmes

Schrijvers Maiden

Onbekend

Cast Maiden

Tracy Edwards
Frank Bough
John Chittenden
Bruno Du Bois
Pat Edwards

Filmagenda van Maiden

Maiden

Wil jij weten waar Maiden op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Maiden draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Maiden informatie

Benieuwd waar Maiden over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Maiden. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Maiden al heeft ontvangen.

Maiden trailer

Benieuwd of Maiden iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Maiden jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Maiden kunt kijken!