Maiden

Maiden

97 minuten Documentaire 2017
Metacritic: 82,1
Rotten Tomatoes 98
"Maiden" is het verhaal van Tracy Edwards, een 24-jarige kokkin op charterboten. Ze wordt de allereerste schipper van een zeilboot met een volledig vrouwelijke bemanning die deelneemt aan de "Whitbread Round the World Race" in 1989. Tracy's droom wordt van alle kanten bekritiseerd: haar mannelijke concurrenten denken dat een volledig vrouwelijke ploeg het nooit zal redden, de chauvinistische zeilers sluiten weddenschappen af op haar falen, en potentiële sponsors verwerpen haar, uit angst dat ze zal sterven op zee. Met de steun van haar opmerkelijke bemanning wil ze de sport choqueren en bewijzen dat vrouwen gelijk zijn aan mannen.

Geregisseerd door

Alex Holmes

Schrijvers

Onbekend

Cast

Tracy Edwards
Frank Bough
John Chittenden
Bruno Du Bois
Pat Edwards

Bioscoopagenda van Maiden

Helaas draait Maiden niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 01-01-2017.

Maiden

Wil jij weten waar Maiden op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Maiden draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Maiden informatie

Benieuwd waar Maiden over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Maiden. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Maiden al heeft ontvangen.

Maiden trailer

Benieuwd of Maiden iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Maiden jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Maiden kunt kijken!