https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/173585-1526f03098e929c668e56866b6b2d84420798ba2/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Makkers staakt uw wild geraas (1961)

12 Drugs en/of alcoholmisbruik
Fons Rademaker schetste de teloorgang van een Sinterklaasavond als spiegel van de veranderende maatschappij eind jaren vijftig.

Makkers staakt uw wild geraas

12 Drugs en/of alcoholmisbruik
97 minuten Drama 1961

Filmposter Makkers staakt uw wild geraas

Fons Rademaker schetste de teloorgang van een Sinterklaasavond als spiegel van de veranderende maatschappij eind jaren vijftig.

Zedenschets over de Nederlandse samenleving aan het begin van de jaren zestig. De film, die zich afspeelt tijdens het Sinterklaasfeest, volgt drie families, ieder met hun eigen problemen. Een reclameagent en zijn echtgenote kunnen elkaar geestelijk niet meer bereiken; een keurig burgerechtpaar worstelt met hun zoon, een nozem; van het derde echtpaar is de man een onverbeterlijke rokkenjager, al doet hij pogingen zich te verzoenen met zijn vrouw. Makkers staakt uw wild geraas werd in 1961 in Berlijn bekroond met een Zilveren Beer. Het is de eerste Nederlandse speelfilm waarin de groeiende generatiekloof aan het eind van de jaren ’50 zichtbaar is. Het Parool noemde het ‘de eerste Nederlandse speelfilm met een volwassen, eigentijds klimaat, waarin reële problemen reëel gestalte krij- gen.’ De poffertjeskraam op de Weteringschans was ook in het echt het trefpunt van de nozems.

Bekijk het aanbod van Makkers staakt uw wild geraas

Makkers staakt uw wild geraas
Filmposter Filmposter Makkers staakt uw wild geraas

Regisseur Makkers staakt uw wild geraas

Fons Rademakers

Schrijvers Makkers staakt uw wild geraas

Onbekend

Cast Makkers staakt uw wild geraas

Onbekend

Makkers staakt uw wild geraas

Wil jij weten waar Makkers staakt uw wild geraas op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Makkers staakt uw wild geraas draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Makkers staakt uw wild geraas informatie

Benieuwd waar Makkers staakt uw wild geraas over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Makkers staakt uw wild geraas. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Makkers staakt uw wild geraas al heeft ontvangen.

Makkers staakt uw wild geraas trailer

Benieuwd of Makkers staakt uw wild geraas iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Makkers staakt uw wild geraas jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Makkers staakt uw wild geraas kunt kijken!