Malena (2001)

16 Geweld Grof taalgebruik

Malena

16 Geweld Grof taalgebruik
105 minuten Drama 2001
Sprookje over de seksuele bewustwording van een tienerjongetje tegen het decor van de Tweede Wereldoorlog. Malena is de mooiste vrouw in een slaperig dorpje aan de Siciliaanse kust. Haar man vecht aan het front, dus de beeldschone verschijning is alleen. Elke wandeling die ze door het dorp maakt is een waar spektakel. De mannen vergapen zich aan haar schoonheid; de vrouwen roddelen dat het een lieve lust is. Het dertienjarige jongetje Renato volgt haar overal op de fiets. Hij wordt stapelverliefd op Malena en werpt zich op als haar beschermengel. Nadat bekend wordt dat Malena's echtgenoot is gesneuveld, wordt zij het slachtoffer van de bureaucraten, die seksuele gunsten van haar eisen. Pas dan ziet Renato Malena als een kwetsbaar individu en niet louter als het object van zijn verlangens.

Regisseur Malena

Giuseppe Tornatore

Schrijvers Malena

Onbekend

Cast Malena

Onbekend

Filmagenda van Malena

Malena

Wil jij weten waar Malena op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Malena draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Malena informatie

Benieuwd waar Malena over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Malena. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Malena al heeft ontvangen.

Malena trailer

Benieuwd of Malena iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Malena jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Malena kunt kijken!