https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/203713-c0bcd8e9e365bbfddb811792d71e8d1a890ae185/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Mamma Roma (2022)

6 Geweld Angst Grof taalgebruik
Pasolini's sublieme blik op alledaags Romeins leven, met Anna Magnani als prostituee Mamma Roma die ondanks alle onheil overeind blijft (4K-restauratie).

Bekijk trailer

Mamma Roma

6 Geweld Angst Grof taalgebruik
106 minuten Drama 04-08-2022

Recensies Mamma Roma

MovieMeter: 3,63
Rotten Tomatoes 93

Filmposter Mamma Roma

Pasolini's sublieme blik op alledaags Romeins leven, met Anna Magnani als prostituee Mamma Roma die ondanks alle onheil overeind blijft (4K-restauratie).

De tweede speelfilm van Pasolini sluit nauw aan bij de neorealistische films, met name bij Rossellini's Roma, città aperta uit 1945. Mamma Roma betekent boven alles een magistrale rol van Magnani. Zij speelt een prostituee die uit het rosse leven denkt te kunnen ontsnappen wanneer haar pooier Carmine gaat trouwen. Ze wordt marktkoopvrouw en ritselt een baantje voor haar eenzelvige zeventienjarige zoon Ettore. Haar wensdroom voor een respectabel leven wordt snel de grond in geboord, want haar oogappel blijkt een dwarse puber die met verkeerde vriendjes omgaat. Dit relaas over schijngeluk en noodlot, een pessimistisch levenslied vol larmoyante uithalen, weerspiegelde de werkelijkheid: Franco Citti speelde de pooier maar werd tijdens de opnamen door de politie gearresteerd voor een akkefietje uit zijn privéleven. Dit bracht de voltooiing van de film in gevaar. Ondanks heftig verzet van de producent bleef Pasolini wachten op het ontslag van zijn favoriete acteur uit de gevangenis, met wie hij overigens samen het scenario had geschreven. In zijn tweede film na zijn debuut Accattone (eveneens met Franco Citti) speculeerde Pasolini opnieuw op de aantrekkingskracht van warmbloedige emoties. Anna Magnani (de enige professionele acteur in de film) voldeed met verve aan deze pathetiek: zij is grootser en realistischer dan de werkelijkheid van het leven aan de rafelrand van de maatschappij. 4K-restauratie door CSC - Cineteca Nazionale. Beschikbaar met Nederlandse of Engelse ondertitels.
Mamma Roma Mamma Roma
Filmposter Filmposter Mamma Roma

Regisseurs Mamma Roma

Pier Paolo Pasolini

Paolo Pasolini

Schrijvers Mamma Roma

Pier Paolo Pasolini

Cast Mamma Roma

Anna Magnani
Ettore Garofolo
Franco Citti
Silvana Corsini
Ettore Garafolo

Mamma Roma

Wil jij weten waar Mamma Roma op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Mamma Roma draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Mamma Roma informatie

Benieuwd waar Mamma Roma over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Mamma Roma. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Mamma Roma al heeft ontvangen.

Mamma Roma trailer

Benieuwd of Mamma Roma iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Mamma Roma jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Mamma Roma kunt kijken!